Gør en god gerning – Giv en hånd med ved den årlige forårsrengøring langs åen

Hej alle,

På søndag den 23. april kl. 10-12 indbydes alle medlemmer, deres familier og alle andre naturelskere til at hjælpe med at gøre åen forårslækker.

Vi mødes ved Nivå Mølle på Møllevej, hvor Usserød Å og Nive Å løber sammen.

Der vil være plastposer til alle samt øl og vand, så kom og gør en god gerning for naturen og ikke mindst dig selv. Det tager maksimalt 2 timer, og der bliver sikkert også gode muligheder for at få et par listige tips om fiskeriet af nogle af foreningens skrappe åfiskere.

Vel mødt

Klaus

Udsætning af ørreder i Nivåen

Hej alle

Så sker det igen. Langfredag den 14. april ca. kl. 15.30 udsœttes der 25.500 stk. ørreder i Nivå, hvor Nivå går under Hørsholm Kongevej. Kom og vœr med og se vandet “koge” af fisk. Ørrederne, der nu er ca. 12 cm store, er opdrœttet på Fyns Laksefisk i Odense og kommer oprindeligt fra el-befiskning i Esrum Å i efteråret 2015.

Lastbilen med ørreder starter i mundingen af Mølleåen kl. 14.00, og forventes at vœre ved Nivå ca. 15.30 for at køre videre til Esrum Å, Højbro Å, Ejby Å og endelig ca. 19.30 i Elverdams Å. Det er en meget stram plan, så kom i god tid, hvis I vil vœre sikker på at se udsœtningen.

Venlig hilsen

Nive Å’s Lystfiskerforening

Bjarne Dueholm

Møn leverer varen

Hej alle

Så kom der lige en melding fra Ask Futtrup. Han skriver:

Vi har haft et par ture i løbet af de sidste dage efter Østersøens sølvtøj, og det med rigtigt godt fiskeri!

Lørdag sejlede vi til Rügen hvor vi var så heldige at have 7 kontakter og få 5 fisk i båden, og igår fiskede vi så nord for separeringen. Fiskeriet var lidt sværere, men vi fik da en fisk i båden og mistede en ordentlig bandit – Øv! Begge fisk huggede iøvrigt på blå/gule farver.

Nu bliver det blæsevejr, så vi må vente lidt med at komme på vandet igen – næste tur bliver nok til KlinteCup.

Største til mig var på 5,6 kilo – den tilmelder jeg årets fisker.

Mvh

Ask Peter Futtrup

Et stort tillykke herfra til Ask, der om nogen går all in, når han sætter sig et mål. Godt fisket!

Knæk & bræk

Klaus

Geddejagt i marts – 11 kilos gedde til formanden

Hej alle

Marts har altid været en god måned at jagte gedder for mig. Foråret kommer snigende og gedderne bliver lettere at få i tale. Hertil bliver gedderne ofte 10-20% tungere når de begynder at få rogn. Jeg har selv været en del ude i marts og det er også blevet til mange fine gedder med en 11 kilos på toppen.

Læs resten

Brakvandsgedde til Marius og en pæn havørred fra Møn til Peter

Hej alle

Marius var idag i brakvandet, nærmere bestemt Stege Nor. Han skriver:

Var idag en tur i brakvandet for og se om man kunne få nogle gedder inden fredningen. Det var desværre en meget sløv dag og der var heller ikke rigtig nogle andre, der fangede noget. Gedderne fulgte med ind men gad ikke og lege med. Jeg fik dog en enkelt på 76,5 cm og og 4,1 kg.

Læs resten

Stor regnbue til Kristoffer fra Store Rosenbusk

Hej alle

Igen er vor lukkede Facebook-gruppe leverandør af nyheder. Således har Kristoffer Kindberg været ude med snøren sammen med Peter Fog Pedersen og Marius Dam Jespersen. Han skriver:

Turen til premieren i Store Rosenbusk endte fint efter en noget sløv dag. Jeg bommede to fisk i den første time af konkurrencen. Peter og Marius formåede til gengæld, at få en fisk hver med op. Efter konkurrencen skulle et hvidt Stripperblink dog gøre arbejdet for mig, idet resultatet blev en regnbueørred på 4,7 kg, der var 72 cm lang og 45 cm bred.

Regnbuen huggede da optimismen var på sit laveste fra min side.

Knæk & bræk

Kristoffer

Et stort tillykke herfra med regnbuen. Det er en rigtig god størrelse, der også normalt fighter godt. Den er naturligvis tilmeldt årets fisker konkurrencen.

Mvh

Klaus

 

Deltagelse i spørgeskemaundersøgelse om lystfiskerturisme

Hej alle

Vi har som forening fået en henvendelse fra Niels Lagergaard Pedersen, der er projektleder for CATCH, Vordingborg Kommune. Han ønsker vore medlemmers hjælp i forbindelse med et spørgeskema om bæredygtig lystfiskerturisme. Han har skrevet følgende:

Fishing Zealand, der i flere år har sat bæredygtigt lystfiskeri på dagsordenen, er med i det EU-støttede projekt CATCH, der omhandler bæredygtig lystfiskerturisme i den sydlige Østersø. Derudover er Danmarks Sportsfiskerforbund med som associeret partner.

Vores intention med projektet er, at erfaringerne herfra kommer ALLE danske lystfiskere til gavn, og derfor er vi i Fishing Zealand glade for at Danmarks Sportsfiskerforbund også er med.

Rostock Universitet er partner i projektet og har til opgave at lave en spørgeskemaundersøgelse omkring lystfiskerturismen for at blive klogere på, hvordan lystfiskere tænker, og hvilke kriterier der lægges vægt på, når lystfiskere vælger destinationer til deres fiskeferier.

I den sammenhæng er der netop brug for hjælp fra ALLE danske lystfiskere – og det tager kun 12-15 minutter at udfylde den online spørgeskemaundersøgelse, som findes via dette link:

https://ww2.unipark.de/uc/catch-angler-dk/

Du kan her læse om omkring CATCH på projektets hjemmeside:
http://catch-southbaltic.eu/

Mere info findes ligeledes på Fishing Zealands hjemmeside:
http://fishingzealand.dk/catch/fishing-zealand-er-partner-eu-projekt-om-baeredygtig-lystfiskerturisme/

På forhånd tak for din hjælp.

PS: Jeg har selv været igennem skemaet og det blev hurtigt klaret.

Knæk & bræk

Klaus

10+ gedde til Mikkel fra mosen

Hej alle

Så er foråret vist så småt på vej!

Mikkel Meelby Krarup, der er en af foreningens hard core geddefiskere, var ihvertfald igår ude og kastefiske med en hard 4 play Savage Gear wobler uden ske på 21 cm. Det var ikke nogen dårlig idé, idet han på en hurtig tur i mosen fik 2 gedder. En på ca. 2 kg og så en supergedde på hele 10,36 kg 🎣

Gedden er naturligvis tilmeldt foreningens årets fisker konkurrence.

Stort tillykke med den nye PR herfra. Godt fisket!

Knæk & bræk

Klaus