Fiskerhuset

Fiskerhuset på Byvejen 10 i Nivå er åbent i vinterhalvåret med klubaftener hver torsdag fra kl. 19.30. Der bliver fremstillet grej, udvekslet fisketips, afholdt foredrag og hygget.

I Fiskerhuset findes hundredevis af fiskeblade, som man som medlem frit kan låne. Der er næsten komplette samlinger af Sportsfiskeren, Fisk & Fri, Fiskefeber og Flugfiske i Norden, og vi er flere, der lige låner en stak fiskeblade en gang imellem.

Som seniormedlem har du mod depositum adgang til at få en systemnøgle som passer til huset. Her vil du bl.a. kunne hente foreningens 2,5 HK påhængsmotor, elmotorerne, isboret samt diverse udstyr og redningsveste.

Hvis du rydder op efter dig kan du endvidere af bestyrelsen få tilladelse til at lave boillies, reparere grej m.v. på andre tidspunkter end på klubaftener.

lystfisker-huset

Historien om Fiskerhuset

Nive Å´s Lystfiskerforening fik i februar 1974 stillet det lille stråtækte hus på Byvejen 10 i Niverød Landsby til rådighed for foreningens aktiviteter. Vi overtog det lille hus uden toilet og bademuligheder og meget lavt til loftet, da det ikke længere måtte anvendes til beboelse. Som klubhus for en lystfiskerforening dannede det imidlertid en glimrende ramme.

Under forudsætning af, at kommunen ville bidrage økonomisk til ejendommens renovering og at arbejdskraften skulle komme fra foreningen, tog NÅL imod tilbuddet om klubhuset. Hele sensommeren og efteråret 1974 blev der arbejdet med at gøre “Fiskerhuset” brugbart til klublokaler. Hver lørdag mødte 12-15 medlemmer op og arbejdede 4-5 timer. Kort før årsskiftet var huset så færdigt, at det kunne tages i anvendelse. Vi fik således selv indrettet lokalerne dengang og senere er der blevet justeret lidt. Idag har vi et fint lille værksted og et lidt større rum til brug for foredrag, generalforsamling m.v. Hertil et lille køkken med komfur samt et mødelokale og et opbevaringsrum. Aftalen med kommunen har siden opstart været, at vi selv primært har skullet stå for den indvendige vedligeholdelse (med en vedligeholdelseskonto), mens kommunen har taget sig af det udvendige, herunder det stråtækte tag og facaden. Vi har indenfor de seneste år bl.a. opsat nye lamper og etableret ventilation med varmestyring.

Den officielle åbning var 10. maj 1975, altså for næsten 50 år siden. Unge og gamle har i de mange år der er gået haft rigtig mange gode stunder og vigtigheden af eget klubhus, hvor vi har kunnet mødes, lave grej i værkstedet med de rigtige redskaber, se film, høre foredrag, afholde generalforsamling og julefrokoster, opbevare udstyr til vore faciliteter, udsmykning med fiskebilleder, præmier, pokaler samt meget mere kan ikke undervurderes. Huset rummer temmelig specialiserede aktiviteter og en helt særlig sjæl, hvilket enhver, der lægger vejen forbi kan forvisse sig om. Så har det haft mindre betydning, at huset er svært at opvarme og at der efter næsten 50 år fortsat ikke findes et toilet.