Guldfisk, krebs og en pæn aborre

Hej alle,

Så har Zlatan været på en lille aftentur i karussesøen. Han skriver:

Det blev til 2 karusser til mig og en enkelt til Niels (udover dem han bommede). Til gengæld fangede Niels en krebs på KROGEN! Og krogen sad i MUNDEN! Det må næsten give +10 point i årets fisker samt som den mest bemærkelsesværdige fangst :- )

Læs resten

PR gedde og første gedde på jerkbait til Marius på tur til brakvandet

Hej alle,

Torsdagens gode tur gav mod på mere, og lørdag fik alujollen så endnu en tur i brakvandet. Da Rasmus og Louis begge var forhindret i at tage med, var det en anden af foreningens skrappe juniorfiskere, nemlig Marius Dam Jespersen, som kom med på tur. Han havde vist ligesom Peter Fog Pedersen en rigtig god tur, idet han dels fangede en ny PR gedde på 6,55 kg, og dels fik sin første gedde på sit nyindkøbte jerkbaitsæt.

Læs resten

Peter gav seniorerne baghjul i brakvandet

Hej alle,

For at give lidt ekstra at konkurrere om, havde jeg lovet drengene, som var med på mandagens størtur, at tage den, som fangede den største, med på geddefiskeri i brakvandet på min førstkommende tur. Den, som fangede den næststørste, ville være den næste i rækken og så fremdeles. Som det kan læses i forrige artikel vandt Peter Fog Pedersen konkurrencen, og det var derfor også ham, som var med torsdag den 14. juli.

Læs resten

Obelix på jomfrutur til brakvandet

Hej alle

Zlatan og undertegnede tog igår Obelix på jomfrutur til brakvandet, nærmere bestemt Stege Nor. Vi var lidt spændte på, om der ville være hugvillige gedder, idet jeg for en måned siden havde været dernede med et temmelig ringe resultat. Tvivlen blev gjort til skamme, idet vi i løbet af dagen fangede 28 gedder, med 17 til undertegnede (ja vi havde naturligvis en lille konkurrence:-), men største til Zlatan. En meget livlig gedde på 6,4 kg.

Læs resten

Klarmelding af Obelix samt info om ny facilitet – en kraftig 44 punds elmotor

Hej alle,

Hermed en rigtig god nyhed til alle medlemmer!

Foreningen har med støtte fra Friluftsrådet (udlodningsmidler til friluftsliv) således nu en sprød Linder 400 Sportsman aluminiumsjolle med en tilhørende 15 HK Mercury påhængsmotor, stående klar på en Brenderuptrailer. Alujollen bærer navnet Obelix.

Det har bl.a. på grund af vejret taget lidt længere tid end forventet at få gjort Obelix klar. Det sidste der manglede var de sidste 2 timers sejlads, udskiftning af olie samt montering af propelbeskytter. Disse ting er nu på plads, og det er bare at få den brugt. Så tag fat i vor kasserer, Bjarne Dueholm, for at få en nøgle, hvis du har mod på at prøve den på Øresund, i en fjord eller i brakvandet. Læs mere under “Faciliteter” samt under “Regler” på de hemmelige “Medlemssider”. Rigtig god fornøjelse!

Og som om ovenstående ikke var nok, så kan vore medlemmer glæde sig over endnu en ny facilitet. Foreningen råder nemlig nu over en kraftig 44 punds Shakespeare Sigma elmotor, som du som medlem kan booke via bookingkalenderen.

Den har 5 fremadgående og 3 bakke hastigheder. Sigma elmotoren monteres nemt og tilsluttes 12V batteri. Den har justerbar skaftdybde, teleskopisk fart/styrepind samt “Tilt”-funktion til lavvandede områder.

Det er vor bådinspektør fra De Gamle Lergrave, Peter Møller, som har opgraderet til en endnu mere kraftig elmotor, der i den forbindelse, har foræret foreningen elmotoren. Et stort tak til Peter skal lyde herfra, da jeg kender flere, ikke mindst vor juniorleder Zlatan Delic, som vil sætte pris på at kunne booke den nye facilitet. For at gøre booking af foreningens elmotorer endnu mere attraktivt besluttede en enig bestyrelse igår aftes, at foreningen investerer i et tilhørende 12 volts AGM-batteri, som vore medlemmer så kan booke sammen med en af foreningens elmotorer.

Knæk & bræk

Klaus

På havfiskeri med de tunge drenge

Hej alle,

Så kom der en rapport fra Ask, som gør livet usikkert for mange saltvandsfisk:

Hej Klaus,

Så er der ro på igen, ovenpå et par veloverståede konkurrencer.

Vi startede til NJSK (NordJysk SmåbådsfiskeKlub) Havkonkurrence for nogle uger siden. Her skulle vi for første gang ud i Skagerak i min båd, så spændingen var stor, inden det gik mod ukendt farvand. Vi fik et sindsygt hug på et af vragene længst ude, og efter noget tovtrækkeri kunne Peter lande en helt vanvittig lange på 22 kilo!

Læs resten

Nyt om jollerne i De Gamle Lergrave

Hej alle

Zlatan har til stor fornøjelse for de af os der engang imellem fisker i De Gamle Lergrave flyttet jollen i Svanesøen fra tangen og ud til engen. Se illustration nedenfor:

Nu kan man endelig snuppe et par timers fiskeri uden at skulle gå gennem skoven og tangen eller dobbeltbooke bådene.

Grundet det høje græs samt træerne, der er sprunget ud, er den lidt svær at spotte fra land, men ellers nem at komme til. Husk at låse således at låsen IKKE kommer under vand.

Der er også nyheder om jollen i den lange sø, idet Jens Blom og undertegnede netop har tilført den et nyt sæt årer. Vandet i De Gamle Lergrave er blevet varmt, men det er fortsat spritklart og især fredfiskene i den lange sø er bidelystne.

Knæk & bræk

Klaus

Swedish Carp Challenge 2016 vundet af danskere for første gang nogensinde

Hej alle,

Claus Banholtz, der er en af foreningens skrappeste karpefiskere, deltog sammen med makkeren Anders Hansen i den prestigefyldte svenske karpekonkurrence Swedish Carp Challenge i den forløbne weekend. Det gik over al forventning, idet teamet fejede alle konkurrerende teams af banen og vandt det hele.

Læs resten