Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Store rudskaller

Hej alle,

Joachim Fabricius, der hører til blandt foreningens elite specimenfiskere, har været på spil igen.

Joachim beretter:

Dystert, køligt vejr kan ikke særligt meget, og det var det Peter Fog og jeg kunne blive enige om tidligere i dag, da jeg var i Super Brugsen Humlebæk, for at handle ind til en briochebolle med flødeskum og friske bær til min gamle morfar. Regnen silede langsomt og langs kysten var der pålandsvind og frådende bølgetoppe, der gjorde det ekstra uattraktivt at forsøge sig efter de første hornfisk (som netop har rundet Kronborg). Derfor var der ikke andet for end at fortsætte det feederfiskeri, som jeg endte med at blive ret begejstret for på vores nylige Sverigetur (Læs årtiets længste fangstrapport “Heldet følger de tossede” her på hjemmesiden)…

Og det skulle vise sig at være den helt rigtige dag, og de helt rigtige forhold.

Efter halvanden time uden så meget som et nip til ormen, slog feedertoppen pludselig til siden, og herfra faldt huggene i en lind strøm.

Rudskaller uden andre arter indblandet og med flere fine fisk omkring halvkiloet.

Største fisk huggede kort før min bagkant (hvilket gjorde det ekstra ærgerligt at måtte stoppe fiskeriet adskillige timer inden mørkets frembrud). Fisken – en solid rudskalle med den helt rigtige form (nogen var mere aflange i det) – formentlig en fisk af søens gamle stamme, vejede 800 gram på saltervægten, og var mindst tusind gange smukkere i virkeligheden, end på det billede en tilfældig forbipasserende hurtigt skød (billede øverst).

Så selvom den kommende tid var tiltænkt en stor brasen, kan det nok være, at jeg lige må forbi skallespottet igen.

Et par dage efter var Asbjørn Aaresøn afsted med Joachim. Det kom der denne rapport ud af:

Asbjørn skriver:

Outfitter & Guide Service (Joachim) havde inviteret på skallerov her til eftermiddag!

Efter er hektisk fiskeri i ca 1/2 time med ca 10 fisk på land kunne jeg jeg med kolde fingre løfte denne flotte rudskalle på 850 gram.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg benytter ovenstående guide.

Stort tillykke med rudskallefangsterne, der giver gode point i årets fisker konkurrencen.

Knæk & bræk

Klaus