Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Geddetur til det midtjyske søhøjland

Hej alle,

Frederik Hansen, Thomas Ringstrøm, Danni Nielsen og undertegnede skulle egentlig have været en tur til Sverige, men meldinger om få fangster og en bekymrende vejrudsigt fik os til at drage til det midtjyske i stedet. 

Det midtjyske søhøjland byder traditionelt på et godt fiskeri efter rovfisk, og så gør det bestemt heller ikke noget, at området er blandt de smukkeste i Danmark. At man kan bruge sin egen trailerjolle i området er fantastisk og det er i den grad med til at gøre det attraktivt at aflægge søerne et visit.

Fredagens fiskeri foregik på Skanderborg Sø, hvor vi måtte kæmpe med vinden, der bare steg og steg henover dagen. Trods dette lykkedes det os samlet at fange 10 gedder med en god snitstørrelse. Største gedde på 95 cm snuppede Danni.

Lørdag og søndag foregik vores fiskeri bl.a. på Julsø, hvor man kan betragte Himmelbjerget mens man fisker. Vi kom godt omkring med kunstagnene, og fik da også en belønning i form af 6 gedder op til 87 cm lørdag, mens søndagen gav 11 gedder op til 95 cm. Lørdag var bl.a. præget af kraftige vindstød, mens vi om søndagen måtte kæmpe med massive regnbyger. Ikke just de bedste forhold. Solen dukkede heldigvis op ind imellem, men der var langt mellem snapsene.

Næste gang vi skal afsted kan vi håbe på lidt bedre vejr. Blæsten medførte at vertikalfiskeri var umuligt det meste af tiden og det massive regnvejr søndag kunne vi også have undværet. Når det er sagt er det midtjyske søhøjland ikke det værste sted at være, da det bestemt er muligt at finde lidt ly nogle steder, når vejret folder sig ud fra sin værste side.

Flere billeder fra turen kan lures på Frederik Hansens blog.

http://trawleren.blogspot.com

NB: Frederik og Thomas er noget bedre til at tage gode billeder end Danni og jeg var, men vi skal nok lære det.

Knæk & bræk

Klaus