Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Ikke kategoriseret Nyheder Nyheder

Vinteraborrer i forårsvejr

Esrum Sø er en fantastisk sø og igår den 15. februar viste den sig fra både sin smukke og sin gavmilde side, da jeg besøgte den. Vejret var nærmest forårsagtigt med varme, høj sol og svag vind, og det var heldigvis også noget et par af de store grove aborrer kunne lide.

Aborre 1.830 gram

Den ene aborre på 46 cm og 1.525 gram tog en agnfisk fisket på bunden om morgenen, mens den anden på 48 cm og 1.830 gram (øverste billede) tog en 27 grams ABU Lurettepirk fisket på bedste torskebulemanér sen eftermiddag, da vinden havde lagt sig helt.

Aborre 1.525 gram

Den mindste aborre kunne genudsættes uden problemer, mens den største desværre havde fået alvorlig tryksyge. Det er meget svært at undgå en gang imellem, men med et blylod og en klemme sat yderligt kan man nogle gange være heldig, at de overlever, hvis man sænker aborren ned på bunden igen, og med et ryk sætter den fri. Et trick i den forbindelse er forinden, at prikke et lille hul i svømmeblæren, som ifølge fagfolk hurtigt læger igen, og så forsigtigt skubbe svømmeblæren tilbage i maven. Den største aborre har dog ikke levet forgæves, da den ender på stegepanden i den nærmeste fremtid.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Hvis du selv kunne tænke dig at fiske på Esrum Sø, så hold øje med hjemmesiden og foreningens bookingkalender, da det her vil blive annonceret når Hanna bliver sat i vandet igen. Bådinspektør Jens Blom nævnte på generalforsamlingen i torsdags, at han ville sætte den i en af de nærmeste dage.