Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Fantastisk overspringer fra Sverigeskysten

Hej alle,

Jeg fik lige en herlig beretning fra Lars Romby Nielsen, der holder vinterferie i Sverige.

Lars skriver:

Hej Klaus,

Vi er for første gang på besøg i et sommerhus ved Skånes østkyst. Kysten ligger 800 meter væk, og første morgen spadserer jeg derned med stang i den ene hånd og kone i den anden. Umiddelbart ser strækningen ikke særlig lovende ud. Kilometervis af sand til både den ene og den anden side. 

Men der er et badekar helt under land, der har en lidt mørkere farve på grund af ral og småsten. Revlen ligger 20-25 meter ude, og på den måde bølgerne bryder, kan jeg se, at der er et mindre hul i revlen et stykke til venstre for mig. 

Jeg tager et par kast på vej derover, mens jeg går på stranden. Det er kun sålen af vadestøvlerne, der når at blive våde. Ved tredje kast står jeg stille, og halvvejs inde falder hugget. Vandet er kun fire grader, men ørreden er fuldkommen ligeglad med kulden. Den er nok over vandet 10 gange, og tager nogle rigtig gode udløb.

Efter de klassiske 10 minutter er den klar til landing, og det går jo uden problemer 🙂

Jeg tog den på en 15 grams sandeel fra Savage Gear i sort, sølv og pink. Det er første gang, jeg bruger den lette variant, men som jeg ser det, går den meget bedre i vandet end de tungere varianter.

KH

Lars

Et kæmpe tillykke til Lars med den smukke overspringer. En rigtig drømmefisk, som giver lyst til at komme afsted med kystgrejet.

Knæk & bræk

Klaus