Kategorier
Fangstrapporter

Geddesæsonen skudt igang med manér – PR-gedder til NÅL-medlemmer

Hej alle,

Som nogen måske allerede har bemærket via andre medier (bl.a. Facebook), så havde jeg selv en rigtig god tur til en større sjællandsk sø i mandags.

Planen var at bruge en fridag på at dørge rundt med store gummiagn i forskellige dybder, da jeg ikke havde nået at skaffe skaller. Peter Møller og Jens Blom var allerede på søen i hver sin båd, da jeg ankom i løbet af formiddagen og de kunne begge berette om god aktivitet i flere områder. De fiskede med agnfisk.

For at gøre en lang historie kort, så havde Jens fundet et særligt produktivt område, som jeg så også begyndte at dørge rundt i. Dette gav i løbet af dagen en del gedder med en pæn snitvægt, indtil jeg åbenbart pludselig ramte plet hen under aften.

Stangen der fiskede lige under båden var pludselig spændt til bristepunktet og linen blev trukket af hjulet, trods den ellers hårdt stillede bremse. Jeg fik styr på stangen, mens fisken lavede nogle temmelig tunge rusk fra side til side i dybet (7 meter) inden den stak af bag båden. Efter en fin fight, hvor der gik noget tid førend jeg overhovedet så gedden første gang, blev den sikkert landet i det store XL-geddenet med gummimasker.

Nøj den var stor, og jeg var faktisk ret sikker på, at der måtte være tale om en ny PR (den hidtidige var på 11,75 kg). Gedden blev afkroget hurtigt, og derefter målt og vejet til henholdsvis 122 cm og prik 12,0 kg. Og dermed var en ny PR en realitet!

Gedden havde som det ses nedenfor et stort hoved og kunne sikkert godt have vejet noget mere i fuld foderstand, men jeg var bare super tilfreds.

Den havde lidt sår på siden, men ellers fejlede den ikke noget, og efter en tid i vejeslyngen, hvor gællerne blev iltet igennem under langsom sejlads, kunne den svømme roligt ned i dybet.

Status for dagen blev 14 gedder i båden, heraf de største på 12,0 kg (122 cm), 8,1 kg (101 cm) og 6,7 kg (97 cm).

En stor tak herfra også til en af mine andre fiskevenner, nemlig Jonas Reeh (ham fra Pikeflydenmark.blogspot.dk – tjek den meget flotte blog), som tilfældigvis også var på søen, og som hjalp med at tage billeder. Han snuppede ca. 15 stk med største i niveauet 5-6 kg.

Jens og Peter havde vist også en meget god dag, idet de begge hver snuppede 11 gedder, hvoraf en af dem var ny PR for Jens, nemlig 11,1 kg, mens Peter måtte “nøjes” med en 5-kilos på toppen.

Geddesæsonen er i sandhed skudt igang, så det er bare med at komme afsted!

Knæk & bræk

Klaus