Kategorier
Fangstrapporter

Fluefanget havørred, flade fra Øresund og endnu flere storgedder til Jens

Hej alle,

Så er der lige røget et par yderligere rapporter i indbakken. Peter Lottrup har bl.a. sendt i to omgange. Første gang skriver han:

Hej Klaus

Den sidste uges tid har jeg haft mulighed for tre hurtige morgenture på den lokale kyst. Det er blevet til to havørreder – begge lige under målet. Fint at mærke fisk, men på denne tid af året må de gerne være noget større.

I øvrigt har jeg spottet hele tre sæt garn inden for 30-40 meter fra land på disse ture. Lidt ærgerligt at stå tidligt op for at blive mødt af et ulovligt garn, sat ved det rev man skulle fiske.

Endelig kan jeg melde, at jeg synes bundforholdene på en række spots på Nordkysten har skuffet. Der er mere sand end normalt.

Vh

Peter

Det var den første melding. Her kommer så den næste fra Peter:

Hej Klaus,

Jeg var ved Vestsjælland i dag. Fine forhold, men måske for roligt vand.

Mødte fra start en fluefisker, som ikke havde mærket noget bortset fra en lille fisk. Han gik igen og jeg gik i gang med at gennemfiske området. Vandet steg en smule, hvilket er et godt tegn på den lokation, men der skete ikke meget fra start.

Først efter en times fiskeri fandt jeg en stime småfisk og tre målsfisk (måske lidt under) var oppe og vende og ud igen.

Efter yderligere en time fik jeg så et rigtigt godt hug og det var tydeligvis en pæn fisk.

En flot hanfisk (med begyndende krog) på 58 cm, der nok har vejet lige over 2 kilo.

Herefter døde fiskeriet ud. Jeg skiftede plads og mødte nogle andre fiskere – ingen havde mærket noget. Alle fisk huggede på en kobberbasse.

Mvh

Peter

Tak til Peter for beretningerne og stort tillykke med den lækre kystflueørred.

Ask Futtrup har været på Øresund igen igen og det kom der følgende ud af:

Hej Klaus,

Jeg var på sundet i lørdags med Zimba, og igen var det øv-vejr.

Målet var rødspætter, så der stod Disken på menuen. Den er blevet lidt tricky efter sandsugningerne, men på østsiden fandt jeg et spot, der holdt på lidt spætter.

Jeg fik 8 styks op til 700 gram samt en god del skrubber og isinger. Største skrubbe 500 g, og ising 250 g.

Derudover tabte jeg en rød knurhane i landingen, hvilket medførte eder, der kunne høres helt til Kronborg:(

En enkelt grå knurhane på 200 g fik jeg også samt en håndfuld stegetorsk.

Knæk og bræk

Ask Futtrup

Tak til Ask for at berige os med opdateringer fra Øresund. Han går efter at vinde FiskeAvisens saltvandscup, så der skal fanges mange arter. Det bliver spændende at følge. Held og lykke til ham.

Og så kom der søreme lige en rapport mere fra Jens Blom, der sammen med Peter Møller igen idag var at finde på den sjællandske sø, hvor jeg selv og Jens hver fik en ny PR-gedde i mandags . Jens skriver:

Hej Klaus,

Så var jeg på geddejagt igen på en sjællandsk sø og havde et rigtigt fornøjeligt fiskeri med 18 gedder i båden med de tre største på 7,3 kg, 10,0 kg og 10,1 kg.

Jeg missede et par stykker mere, så der var godt gang i fiskeriet. Gedderne ville have agnfisk igen idag.

Knæk & bræk

Jens Blom

Man kan vist roligt sige at fiskeriet er rødglødende i øjeblikket. Dette understreges også af, at Peter Møller idag havde 20 gedder i båden med største på 8,0 kg. Desværre ingen billeder, men det får vi når/hvis han får en 10+ gedde.

Knæk & bræk

Klaus