Kategorier
Fangstrapporter

Peter Lottrup på fiskerejse til Island

Hej alle

Jeg fik nedenstående beretning forleden fra Peter Lottrup:

Hej Klaus,

I juni var jeg på fisketur til Island sammen med Frede (Frederik Hansen) og to af hans gode venner. Tommy & Cramer kendte jeg ikke på forhånd, men det var nogle fine fyre – så jeg var i godt selskab.

Vi koblede os på David Thormar, hans far og to fiskevenner. David kender til Island og han havde arrangeret turen. Vi startede med en aften i Reykjavik som endte i bytur og rigeligt med våde varer…. Så var vi ligesom i gang:-)

Første del af turen bød på ørredfiskeri i Big Laxa & Myrakvisl. De første dage var hårde og vi havde svært ved at finde de store fisk (de små er der altid).

På 3. dagen var jeg dog heldig at fiske på et beat, hvor jeg fandt fiskene. En aftens fiskeri gav 8 ørreder mellem 41 cm og 48 cm og det var en super sjov oplevelse. Teamets største fisk fra de første dage var en ørred i starten af 50’erne.

Herefter gik turen til Laxa a Asum, som er en kendt lakseelv/å. Vi var meget tidligt på sæsonen og vidste godt, at vi chancede den med hensyn til lakseopgangen. Team Thormar havde året forinden taget en håndfuld laks i samme uge, men i år var der stort set ikke trukket laks op. David tog en enkelt laks (en virkelig flot fisk!), men herudover var de bedste fisk som blev taget bækørred. Jeg selv tog en flot bækørred på 52 cm som bedste fisk.

I tilknytning til ovenstående fiskede vi også i udmundingen (helt ude ved havet) efter laks, havørred og char. Det gav fine fiskeoplevelser, idet der bl.a. blev taget havørred og char op til 67 cm. Min bedste fisk var en char på 62 cm og de giver altså en fin fight !

Alt i alt en fed tur med mange fine oplevelser.

Knæk & bræk

Peter

Tak til Peter for rapporten. Man får jo helt lyst til at prøve kræfter med fedtfinner på Island.

MH

Klaus