Kategorier
Fangstrapporter

Sælsomme oplevelser og første sandart til Claus Banholtz

Hej alle

Jeg havde lige et par timer til fiskeri i Pinsen, og havde egentlig regnet med en geddetur. Dette blev dog ikke til noget, da Zlatan foreslog at tage til opmarchbåsene i Helsingør. Her var makrelfiskeriet allerede igang, og der var også taget pæne havørreder, så hvorfor ikke. Jeg var der ved 12-tiden, men fangede ikke noget på pirk og ophængere, men der blev da taget skrubber af de mange andre molefiskere. Jeg undrede mig lidt over, at heller ingen andre fangede makreller, men pludselig behøvede jeg ikke undre mig mere, idet en gigant sæl stak hovedet op 15 meter fra land. Jeg nåede desværre ikke at få et billede, da jeg havde nok at bestille med at få pirken ind. Efter oplevelsen pakkede jeg sammen, da jeg ganske enkelt ikke troede på det længere. På vej tilbage til bilen gik jeg forbi nogle, der havde en måge i den anden ende af linen. Jeg tænkte på, at nu fik de nok at bestille, men at de nok skulle få den fri. Det plejer at kunne lade gøre. Stor var min overraskelse, da jeg vendte mig om og kiggede tilbage og så, at en af dem tog en kniv frem og skar linen over, med det resultat, at mågen lå ubehjælpsomt og sprællede i vandet 3-4 meter nede i vandet under molekanten. Det var bare ikke i orden, men da de lignede nogle, der ikke sådan lige skulle udfordres, valgte jeg at holde lav profil, og køre hjem. Ærgerlig over, at nogen kunne finde på dette.

Ellers er der en frisk fangstmelding fra Claus Banholtz:

Hej Klaus

Så lykkedes det mig endelig at nappe en sandart, godt nok en lille en, men det er en sandart.

Efter at vi havde fanget agnskaller gik turen nordpå til Strødam Engsø ved Hillerød, som rummer en god bestand af sandarter, men de kan til tider være svære og ofte lidt små..

Efter et par timer kunne jeg endelig løfte en sandart op i nettet og glæde mig over min første sandart nogensinde ……jahuuuu. Den var i en ok størrelse, 3,5 kg taget på levende agn.

Mvh Claus

Stort tillykke til Claus herfra. Jeg selv var en tur på Furesøen igår aftes efter sandart i det dejlige vejr, bevæbnet med såkaldte kampskaller (gråskaller i den helt rigtige størrelse). Det er faktisk meget få gange, at jeg har været derude i juni uden at mærke det mindste, om ikke andet så en gedde eller to, men det var ikke desto mindre tilfældet denne gang. En anden lystfisker jeg mødte derude, der dog havde fanget en lille gedde, nævnte, at der efter hans vidende stort set ikke var blevet fanget noget efter premieren den 1. juni. Så hvem ved om de bliver mere hugvillige senere på sæsonen.

Knæk & bræk

Klaus