Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Havørreder fra Glænø og Roskilde Fjord

Hej alle,

Fik lige en frisk fangstrapport fra Asbjørn Aaresø, som har været på den årlige ø-tur med gutterne og derefter fisket i Roskilde Fjord.

Asbjørn skriver:

Hermed en lille fangstrapport fra Glænø.

Det jeg holder allermest af ved havørredfiskeriet er de uendelige muligheder, der ligger i at opsøge nyt fiskevand, især de små øer, halvøer  og landfaste tanger synes jeg er spændende. Jeg havde aftalt med min gode ven Carsten, at vi skulle på en lille tur sydpå, nærmere bestemt Glænø. Temperaturen havde lige taget et dyk til under frysepunktet, så det var lidt af en koldstart da vi kom frem til pladsen. Vi havde aldrig besøgt Glænø før, men kysten så helt fantastisk ud, med meget skiftende forhold med strømrender,  stenrev, høfder, sandstrand  og ikke mindst nogle giftige badekar under land. Vi startede fiskeriet op, og solen kom da også på gled som dagen skred frem. Vi nåede faktisk at fiske hele sydsiden af og lidt af noret samt en af strømrenderne der forsyner noret med vand.

Som så mange gange før var det badekaret, der holdt fiskene, og vi fik 6 havørreder på land. De bedste var et et par pæne blanke 50 centimeters, som passede perfekt ind i mine planer om at servere Ceviche (kold fiskesalat) dagen efter.

Asbjørn har også nået at være på en tur på de hjemmelige breddegrader og der fik han også havørred på krogen.

Der har været et fint fiskeri efter ørreder i fjorden de sidste par uger, hvor rejeflue har været sagen. Men det charmerende med fiskeri er jo, at det ikke altid er den samme løsning der virker. Denne dag var det i hverfald en tobiswobler, der var blink og flue overlegen!

K&B

Asbjørn

Mange tak til Asbjørn for beretninger og et stort tillykke med fangsterne. Der sker helt sikkert en masse på kysten i denne tid.

Knæk & bræk

Klaus