Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Stormlaks fra Skjern Å – fuld pot begge dage

Hej alle,

Ikke 10 vilde heste (eller stormen Hans) kan forhindre, at jeg et par dage i min sommerferie hvert år skal have kureret min laksefeber i det jyske enten ved Skjern Å eller Storåen. Mandag og tirsdag var derfor helliget jagten på laks. Det gik over al forventning.

Skjern Å svigtede heldigvis ikke, da det i mandags på førstedagen blev til fine laks på 78 og 80 cm. Begge taget på gennemløbsspinnere fra Karl K.

Sidstnævnte betød fuld pot (max. 2 laks pr. dag) og at jeg derfor måtte indstille fiskeriet, selvom jeg naturligvis gerne havde fisket resten af dagen.

Vinden var endnu vildere ved Skjern Å tirsdag, men der blev alligevel fisket igennem, da der var god plads når nu alle fluefiskerne og sikkert også mange spinnefiskere glimrede ved deres fravær.

Det gav pote, da jeg i et sving nedenfor Laksens Hus oplevede, at min gennemløbsspinner blev snuppet i overfladen, da den var sekunder fra at blive taget op til et nyt kast. Laksen var 80 cm og dermed lidt større end den jeg snuppede senere på eftermiddagen på 76 cm ved Albæk Mose.

Sidstnævnte betød igen fuld pot (max. 2 laks pr. dag) og jeg måtte som dagen før indstille fiskeriet. Det gjorde nu ikke noget, da jeg var godt mør og temmelig tilfreds med det maksimale udbytte, nemlig 4 laks på to dages fiskeri. Jeg glæder mig allerede til næste gang ved Skjern Å.

Knæk & bræk

Klaus