Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Oplevelser og fangster ved Holme Å

Hej alle,

Erik Walter Nielsen har været på den årlige fisketur i det jyske. Det er er der heldigvis kommet en lille fin beretning ud af.

Erik beretter:

Den 22.-23. september var jeg på tur til Home Å med min fiskeven Erik Svanberg. Torsdag formiddag gav hurtigt en utrolig smuk bækørred på 40 cm og 800 gram, en fisk i rigtig god kondition. Senere endnu en fin bækørred på 35 cm. Fredag en kildeørred på ca. 45 cm ved dambruget ved Østerbygaard. Den huggede wobleren i overfladen. I alt havde jeg på turen 7 bækørreder og 1 kildeørred på land. Alle taget på flydende Rapala wobler, der efterligner en lille regnbueørred. De 3 nævnte hjemtaget. Erik S. fangede 1 flot kildeørred på ca. 50 cm.

Senere torsdag formiddag fandt vi et fårekadaver, tydeligt ædt af ulve.

Græsset omkring kadaveret var nedtrådt på vel 5 m2. Vi nævnte det på kroen, hvor de fortalte, at man i Klelund Plantage syd for Hovborg allerede i foråret har opgivet jagt på hjortevildt, da bestanden ikke kan bære bortskydning længere. For nylig havde skovens folk med jægere gennemtrasket Baldersbæk Plantage, hvor man havde fundet 60 kadavere af diverse større dyr. Tankevækkende. Man er helt klart ikke glade for ulve derovre. Fredag fandt vi desuden en død odder ved åen. Den så ikke skudt ud, så hvordan den er død vides ikke.

Endelig må jeg indrømme, at så sent på sæsonen er bevoksningen derovre så høj, at det er hårdt for en 69-årig at gå der i 2 dage, samt ujævnt terræn og bløde brinker, hvor man let snubler.

Jeg har ikke været ved Usserød og Nive Å endnu dette efterår, det kommer nok snart.

Mange hilsner

Erik Walter Nielsen

Mange tak for beretningen og tillykke med fangsterne. De små jyske åer er absolut et besøg værd. I forhold til Nivåen og Usserød har der den seneste uge været gjort fine fangster – i kølvandet på den megen nedbør, der har sat skub i årets opgang.

Knæk & bræk

Klaus