Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Juleberetning om kysttorsk

Hej alle,

Jeg har modtaget en kort juleberetning fra Joachim Fabricius, der – som han skriver – måske kan give lidt inspiration til at komme op af sofaen og ud om aftenen i disse mørke tider.

Joachim skriver:

Kystfiskeriet efter de større kysttorsk har virkelig fået tag i mig, og på de korte vinterdage med kun få lyse timer, er det ideelt med en fiskeform, der kan praktiseres succesfuldt i mørke. Jeg kan kun anbefale dette fiskeri, som virkelig rammer sit højeste på denne tid af året. Godt nok er det ikke præget af de talrige småtorsk, som man møder om foråret på det lave vand, men derimod færre og større fisk. Det er dog ikke endnu blevet til en 5+ torsk, men jeg fik da en ny kyst-PR på 3,9 kilo tidligere på året. Forhåbentlig er det kun et spørgsmål om tid. Til gengæld har december budt på en række fine fisk over de 2,5 kilo, senest med den på billedet på lige under de 3 kg fra igår (beklager at det er et køkkenbillede). Fiskene er snuppet på de dybe landpladser på mellem 5-8 meter. God jul og K&B herfra.

Stort tillykke med den fine kysttorsk og mange tak for at dele staldtips. Der er en del havne langs Øresundskysten, hvor man kan være heldig at fange de store torsk, så det er bare med at komme afsted. Pas dog godt på Jer selv og fisk altid med en makker i mørket.

Knæk & bræk

Klaus