Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder

Frustrerende geddefiskeri i marts

Hej alle,

Når man som jeg er til geddefiskeri, er marts normalt en rigtig god måned i jagten på de store madammer. Imidlertid har is på bl.a. Esrum Sø, Tissø og Furesøen desværre forhindret dette. For at få styret fiskefeberen har jeg et par gange været med alujollen i Stege Nor og en enkelt gang i Karrebæk Fjord. Fiskeriet har været mere end svært, og hver gang har udbyttet frustrerende nok været en nulbon for undertegnede. Senest igår, hvor Cato og jeg var i Stege Nor. Flere timers fiskeri med konstant kastefiskeri og afsøgning af store områder gav kun en enkelt gedde til Cato, og en håndfuld følgere til os begge.

Vi fandt gedderne i de mest lavvandede vige, hvor dybden var under 1 meter. Sjovt nok mødte vi ved optagning af jollen i Stege Havn en kajakfisker, der havde fundet meloldien med fangst af 11 gedder op til 7 kg. Han havde fundet dem inde på ultra lavt vand, hvor flashfluer var det de ville have. Godt gået af ham, og en lærestreg til os andre om at tage fluestangen med næste gang.

Husk at foreningens alujolle Obelix kan bookes, hvis andre skulle have lyst til at tage udfordringen op. Bemærk dog at brakvandsgedderne er fredet i perioden 1. april – 16. maj.

 

Knæk & bræk

Klaus