Kategorier
Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Trøstpræmie ved Karup Å

Hej alle,

I forbindelse med mit arbejde kommer jeg en del rundt i Danmark og torsdag den 15. september skulle jeg til det jyske. Hvad var mere naturligt end at tage fiskestangen med. Karup Å skulle besøges, og planen var at fiske eftermiddag/aften og så tage det tidlige morgenfiskeri inden hjemturen til Sjælland. Carsten Ryby, vores tidligere formand og Rasmus, en Facebook-fiskeven fra det jyske, havde givet mig et par tips, så jeg var klar på Hagebrostrækket sen eftermiddag. Troen på fisk var ikke så stor, da solen stod højt på himlen og det var varmt. Alligevel skulle der ikke gå en time, førend jeg havde et voldsomt hug på spinneren og en stor (+7 kilos) mørk havørred sprang ud af vandet. Den tog et langt udløb opad åen, men stillede sig så i et dybt hul. Efter lidt pres fra siden var det som om, at den havde svømmet omkring en hegnspæl eller en anden bundstruktur. Udfaldet blev uheldigvis at spinneren slap sit kroghold. Bad luck. Jeg fiskede lettere deprimeret videre, men lige inden det blev mørkt lykkedes det alligevel at lande en mindre ørred. Den var ikke helt almindelig, idet det var en tigerørred, der er en krydsning mellem en almindelig ørred og en kildeørred.

14264164_10209067199750399_6316574894658715117_n

Tigerørreden var 47 cm og vejede 1,3 kg. Den var tydeligvis undsluppet et dambrug langs åen, og endte nu som en trøstpræmie til mig. Næste morgen gav ingenting, men naturoplevelsen var i den grad unik, og noget man kan leve længe på.

Knæk & bræk

Klaus