Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Big mama inden fredningen

Hej alle,

Så blev det min tur til at være heldig, idet jeg lige inden fredningen nåede at fange en af de mere seriøse madammer.

image001

Mandag den 28. marts blev en dag jeg sent vil glemme. Cato Jürgensen og jeg skulle have været en tur til brakvandet i min alujolle, men turen blev aftenen før droppet til fordel for en søtur på grund af en temmelig barsk vindudsigt (10-12 m/s med vindstød op til 15 m/s). Vores tro på kunstagn i søen er imidlertid lille, da vandet på dette tidspunkt af året er temmelig uklart. Konsekvensen blev, at vi samme morgen tog afsted for at skaffe agnfisk. Lidt af et sats, men de var heldigvis til at få fat i, så efter et par timer var agntønden fyldt med XL-skaller, og vi kunne drage afsted på storgeddejagt.

Selvom vi lå noget i læ drillede vinden alligevel, idet vi efter min mening fik for meget fart på, når vi dørgede med vinden. Normalt ville jeg kompensere dette med et drivanker eller med en hækmonteret elmotor, men ingen af delene var med på turen. Den høje fart var dog ikke noget, der tilsyneladende generede den gedde, der brutalt indhalerede min XL-skalle, der blev fisket tættest på båden. Måske virkede den ekstra fart ovenikøbet ekstra provokerende.

Jeg så paravanen forsvinde, og i samme sekund bøjede min stang faretruende, inden jeg fik hevet den ud af stangholderen og givet et par ekstra modhug. Tunge rusk fra side til side indikerede en rigtig god gedde.

Gedden gav kamp til stregen med flere lange udløb, og der var vist også lidt nerver på spil, inden Cato kunne nette den sikkert i det store gumminet. Så blev der naturligvis jublet til den store guldmedalje, hvilket indebar adskillige high fives efterfulgt af ordene “SÅDAN – Hold kæft hvor er den stor – Det må sgu være ny PR” – indtil flere gange og i forskellig rækkefølge!

Afkrogningen gik ikke helt som jeg kunne ønske, da den store gedde var stærk som en okse, og dens tænder lige fik snittet blommen på en af mine fingre. Det gav et mindre blodbad, men hvad så. Det vigtigste var, at få krogene kom ud hurtigt. Efter en hurtig måle- og vejesession fik vi taget et par billeder, hvorefter den blev genudsat i fin form. SÅDAN – En ny PR på 14,5 kg og 122 cm var en realitet.

Knæk & bræk

Klaus