Kategorier
Fangstrapporter

Peter Silbergs Å-premiere

Hej alle,

En af åens garvede fiskere løfter nedenfor sløret for hans å-premiere, der ikke gik stille af sig..

IMG_0398

Hej Klaus,

Har et meget travlt arbejdsliv lige nu, med mange positive nye opgaver, så ikke meget tid til fiskeri. Jeg måtte dog tillade mig selv en fridag den 1. februar til premiere i åen.-)

Spændingen var stor, og jeg håbede ikke, at det store udslip fra Rensningsanlægget sidste år havde ødelagt det hele for os.

Startede kl. 08.00 ved møllen og listede mig nedstrøms, bevæbnet med Rapala. Efter blot 10 minutters fiskeri huggede første havørred, en fin fisk på 1,875 kg, nænsomt genudsat. Bevægede mig længere nedstrøms og efter yderligere ca. 15 minutters fiskeri havde jeg kontakt til fisk som slap efter et hidsigt udløb. Videre nede ved jernbanebroen mødte jeg en af vores lokale fluefiskere som lige havde startet sit fiskeri. I de store sving tog jeg først en fisk på 2,4 kg og kort tid efter en på 3,5 kg, farvede fisk som blev genudsat. Indenfor de første to timers fiskeri havde jeg således haft tre fisk på land og kontakt til en yderligere, perfekt start på dagen.

I tiden frem til kl. 13 fiskede jeg forskellige steder både opstrøms- og nedstrømsfiskeri, dog uden kontakt.

På vej tilbage til møllen stoppede jeg ved et af de gode gamle steder og efter kort tids fiskeri havde jeg en solid og godt fightende fisk på igen. Den tog en god tur opstrøms og derefter nedstrøms, pressede sig mod bunden og prøvede at gå ind i sivene, meget nervepirrende fight.

Fluefiskeren fra tidligere kom tilfældigvis forbi, og kunne se mig lande fisk nr. 4 på dagen, en flot farvet fisk med fin krog på 3,65 kg, som efter hurtigt foto (ovenfor) blev nænsomt genudsat.

Inden kl. 14.30 havde jeg en femte fisk på land i området oppe ved Kongevejen. Denne blev også genudsat.

En dejlig dag ved vores fantastiske å, en perle uden lige, så er du i det mindste i tvivl så genudsæt.

Mvh

Peter Elle Silberg

Mange tak til Peter for rapporten. Lidt af en premiere må man sige.

Knæk & bræk

Klaus