Kategorier
Fangstrapporter

Å-rapporter fra Erik, nyt medlem

Hej alle,

Et nyt medlem, Erik Nielsen, har sendt mig et par fangstrapporter vedrørende hans fiskeri i åen samt fra en tur til en Vestsjællandsk å. Den første rapport er fra før fredningen, hvor han endnu ikke var medlem, men den tager vi naturligvis også lige med:

Hej Nive Å´s Lystfiskerforening,

Jeg har været ved Nive Å og Usserød Å og fisket på dagkort i alt fire gange i 2015 (og det er første år jeg fisker her). Første tur gav en flot regnbue, mens de næste to gav både havørreder og aborrer på land, men de var for små til at hjemtage. På den fjerde tur, fredag den 13. november (!), skulle det så være årsfinale. Jeg lagde ud ved Nive Å nedenfor sammenløbet med Usserød Å. Ovenfor jernbanebroen er der et stykke med siv på begge sider. Her så jeg en ørred vende i overfladen flere gange, men fik ikke kontakt. På det nederste stykke ved Gammel Strandvej havde jeg en MEGET stor ørred på. Jeg antager, at den var over 5 kg og vel 80-90 cm – en drømmefisk – som jeg desværre mistede.

Efter madpakken flyttede jeg til Usserød Å hvor jeg lagde ud med at gå nedstrøms fra Ullerødvej. Jeg fik en enkelt smolt på vel 20 cm og en fin aborre. I det sidste sving, hvortil dagkortet går, fik jeg en fin blank havørred på 42 cm og ca. 650 gram.

IMG_0438ny

Den var uden mælk eller rogn, så måske en tidlig ’grønlænder’? Alt ialt en god sæson og jeg glæder mig til at komme igen i 2016.

Med venlig hilsen

Erik Walter Nielsen

De næste rapporter fra Erik er mere aktuelle, og den første er fra “vores” å:

Fredag den 12. februar var jeg for første gang i år ved åen, nærmere bestemt Usserød Å. Ved middagstid faldt hugget i det sving, hvor der lidt længere nede er en gammel træbro over åen. Havørreden viste sig at være en forbavsende sølvfarvet, men også slank hunfisk på ca. 4 kg og omkring de 75 cm. Den blev nænsomt genudsat. Havørreden blev taget på min lette 7 fods enhåndsstang og på en 4 grams regnbuefarvet Rapala wobler.

Søndag den 14. februar var jeg på besøg hos min svigermor. Jeg har fået lov at fiske i en lille å, der løber lige udenfor landsbyen Høve. Åen hedder Bjerge Å og løber sammen med andre åer, og bliver til Tude Å, som løber ud i Storebælt nord for Korsør. Der er ca. 20 km å til udløb. Den har gennem tiden givet mig flere havørreder samt store regnbueørreder og nogle få gedder. I søndags fik jeg så en regnbue på 62 cm og 3,25 kg.

IMG_0441ny

Fiskeriet stoppede der, da den ødelagde mit fangstnet. Jeg så bølger af flere vandrende fisk, så jeg skal naturligvis forsøge igen næste gang jeg besøger svigermor.

Med venlig hilsen

Erik Walter Nielsen

Mange tak til Erik for fangstrapporterne. Tillykke med fangsterne og velkommen som nyt medlem. Jeg ser frem til flere rapporter fra Erik i det kommende år.

Jeg har siden premieren 1. februar selv været ved “vores” å fire gange, og det er da blevet til fisk hver gang. De fleste 60+, med de to største på henholdsvis 73 og 75 cm, som sammen med de andre naturligvis er blevet genudsat. Jeg har endnu ikke fanget nogle regnbueørreder, men gør jeg, vil jeg tage dem med hjem, da de jo er udtryk for faunaforurening. Om de smager godt må tiden vise:-)

Knæk & bræk

Klaus