Kategorier
Fangstrapporter

Premierelaks til den gamle formand

Hej alle,

Nedenstående billede tikkede ind på mailen igår fra Carsten Ryby, der er til premierefiskeri efter laks i Storåen. Ingen yderligere kommentarer, men dem får vi nok efterfølgende.

Beretningen fra Carsten er nu nået frem. Den kommer her:

Premiere Storåen 2015

Efter en del kørsel for at finde et sted, hvor der ikke var overfyldt, valgte vi strækket ved Gryde Å. Der holdt kun 8 biler, selvom klokken efterhånden var blevet ca. 7.

Vi faldt hurtigt ind i rækken af håbefulde laksefiskere, og allerede efter ca. 30 meters fiskeri, var der en fisk, der flyttede min makker Bents flue til modsatte brink, og lidt opstrøms, hvorefter den slog sig af. Da jeg var 50 meter længere nedstrøms fik jeg chancen som næstemand, dog uden held. Efter det næste sving, der lå 200 meter længere nedstrøms, kom hugget. Lidt efter væltede laksen rundt i overfladen. Jeg stod med 10 meter løsline i hånden, som skulle rulles op på hjulet eller forsigtigt glide ud til fisken. Begge dele gik galt sidste sæson med to ørreder. Det blev den sidste metode jeg valgte. Det var bestemt nervepirrende sekunder, inden jeg kunne bruge hjulets bremse til at styre laksen med. Der blev rullet line ind, til fisken stod lige nedenfor mig, hvor vi begyndte at gå lidt op og nedad åen for at finde et sted, hvor den kunne landes. Det var ikke helt nemt, idet der det pågældende sted er 2-3 meter høje brinker. Samtidig vidste jeg endnu ikke om den skulle genudsættes, da jeg havde fortalt alle og enhver, at den laks, som jeg ville tage med hjem, skulle være +90 cm for ikke at ødelægge sæsonen med at have taget en lille fisk med hjem. Da den begynde at vise sig i overfladen blev det hurtigt klart, at den skulle gaffes, så efter 20 minutter kom Bent med gaffen og fisken blev sikkert landet.

Så kan ørrederne i Karup å godt begynde at gemme sig.

Nå ja jeg glemte lige at fortælle, at laksen målte 95 cm og vejede 7,5 kg. Det var en hunfisk med fedtfinne og udskåret blev der til hele 10 koteletter og et godt halestykke. Hovedet kommer senere til at indgå i en skaldyrs-/fiskesuppe.

Knæk & bræk

Carsten

Fantastisk flot laks og et stort tillykke til Carsten, der efter mange års tilløb nu har fundet melodien!

Knæk & bræk

Klaus