Kategorier
Fangstrapporter

Gedde, PR-stør og en undsluppen regnbue

Hej alle

Det er efterhånden lidt tid siden, at der har været publiceret fangster. Det bliver der lige rådet bod på med nedenstående rapporter:

Ask skriver:

Hej Klaus,

I mangel af havvejr tog jeg en tur til Poppelsøen for at forbedre min PR i stør. Allerede efter 20 minutter var der uddeling, og en fordobling af min tidligere PR kom i hus. 13,9 kilo sagde vægten, og så var den dag reddet!

Knæk og bræk

Ask

Stort tillykke til Ask med fangsten af den mærkelige fisk, som efter sigende skulle være både bidevillig og godt fightende.

Undertegnede har også været ude, og vanen tro var det gedderne, der stod for skud på en større vestsjællandsk sø. Peter Møller var også med, bare i en anden båd. Det blev til en håndfuld gedder til os begge indtil vi efter en rolig periode gik igang med at pirke aborrer. Dette gav mange småaborrer og det var da også en sådan, at jeg havde på, da stangen pludselig bøjede faretruende. En gedde havde tydeligvis angrebet aborren og nu fik jeg så i stedet fornøjelsen med at fighte en god gedde på ultra let grej. Lidt heldig har man lov at være, idet gedden dels var kroget i den yderste del af kæften, og dels afholdt sig fra at rulle eller lave andre krumspring, der kunne have sprunget eller skåret det tynde flourcarbon forfang over. 100 cm og 7,9 kg. Herligt!

Vi fik lidt flere gedder samme dag på normal vis, men ingen i samme størrelse. Den efterfølgende weekend var jeg en tur på Esrum Sø, hvilket ikke gav storfisk, men derimod 3 mindre gedder op til 4,5 kg. Andre fra foreningen, heriblandt Emil, har været lidt mere skarpe, idet det er blevet til 7 gedder, mindste  ca. 3 kg og største 7,2 kg. 

Åen er som bekendt fredet i perioden 16. november – 31. januar (begge dage incl.), men for dem som ønsker flex på klingen af undslupne regnbueørreder, er det bare at glæde sig til 1. februar, da jeg er sikker på, at der vil være en del af dem efter det nylige store udslip fra Musholm. I mellemtiden kan man glæde sig over en regnbue på 3,5 kg fanget af Ebbe Bretow tilbage i marts måned, der er undsluppet ved en tidligere lejlighed.

Knæk & bræk

Klaus