Kategorier
Fangstrapporter

Fint geddefiskeri på større sjællandske søer

Hej alle,

Peter Møller og Jens Blom var i tirsdags på en større sjællandsk sø for at jagte gedder. Det blæste lidt mere end forventet, men en bred Ejvindjolle kan heldigvis klare lidt mere vind end de fleste andre typer af både, så afsted det gik. Dagens første gedde i båden var til Peter og den var tilmed ganske fornuftig, idet den trak vægten ned til 9,5 kg. Kanonstart!

Efter en lang dag ude kunne der gøres status med 16 gedder til Peter og 12 til Jens. Peter, som fiskede med kunstagn, tog denne dag teten, både i antal og størrelse, mens Jens med agnfisk fik baghjul. Hans største lå omkring 5 kg.

Undertegnede var selv på samme sø i fredags sammen med Cato Jürgensen, der ikke havde været der før. Vejret var perfekt, med bl.a. svag vind, men gedderne var dog lidt tunge at danse med i starten. Vi skulle allerede hjem kl 14, men Cato nåede da forinden, at snuppe 8 gedder, mens jeg snuppede 10. Største på 5,6 kg stod Cato for.

Den mest spændende oplevelse fra turen var et firedobbelt hug (3 til Cato + 1 til mig), hvor vi efter en koordineret indsats fik alle i båden. Her hjalp det meget, at vejrforholdene var ideelle og at den frontmonterede elmotor automatisk holder kursen under fighten.

Dagen efter måtte Cato og jeg afsted igen. Denne gang på en anden større sjælllandsk sø. Vi skulle have været på Esrum Sø, men vinden var for kraftig og direkte fra syd. De første 6 timer var en ørkenvandring, idet udbyttet trods en ihærdig indsats kun var en enkelt gedde til hver samt et par følgere. Cato foreslog så, at vi lige prøvede i en lille vig med åkander. Dette var ikke noget dårligt valg, idet jeg hurtigt fik et par mindre gedder samt havde en 4-kilos følger efter min jerkbait. Cato havde en anden følger, som vi ikke så, men som lavede en stor hvirvel i vandet omkring kanten af åkanderne. Vi fiskede nu endnu mere koncentreret og pludselig ud af det blå, og lige som, at jeg skulle til at hive Buster Jerken op ad vandet, kom en stor gedde susende og klappede kæberne om den med fuld power. Gedden fortsatte i et vildt run under båden og hvis jeg ikke lynhurtigt havde nået at løsne min altid temmelig stramme bremse, havde det nok ikke været helt optimalt, især set i lyset af at elmotorens skrue stod og arbejdede for at holde os på pladsen i vinden. En kort men heftig fight endte med, at madammen røg i nettet, hvor hun kunne beundres, måles (113 cm), vejes (9,15 kg) og ikke mindst fotograferes til evig glæde.

Dagen var reddet med denne gedde, men det holdt godt nok hårdt!

Knæk & bræk

Klaus