Kategorier
Fangstrapporter

Torskefangster på Øresund og aborrer i mosen

Hej alle

Det er en herlig tid i øjeblikket og der bliver fisket igennem af mange af vore medlemmer. Mikkel Helms var en af dem, der brugte weekenden på noget fornuftigt. Han skriver:

Hej Klaus,

Jeg var ude at trolle med Zimba sammen med en kollega igår søndag den 19. oktober. Vi trollede først rundt i Nivå Bugten og fik da også to undermålshavørrreder på et mindre kobberfarvet “Flutter Chuck” trollingblink over 4-7m vand. Men der var meget ålegræs i vandet, så man skulle konstant tjekke stængerne for snask. Det blev vi hurtigt trætte af. Vi trollede så over imod spidsen af Ven. Ingen hug på vejen, men på nordøstsiden af Ven, på kanten, hvor det falder hurtigt ned til 30-40 meter vand, var der mange fisk (sild) oppe i vandet i 10-20 meters dybde. Hertil også en del af de massive “røde” prikker, som ofte er torsk. Og så gik det ellers løs med masser af fine torsk i båden op til 7,2 kg.

Langt de fleste huggede på et Big Ed blink i “Schlüter” farve (sølvfarvet blink med gulgrøn ryg) fisket på downrigger i 15 meters dybde, men vi fik også torsk på et Gladsax Ismo Magnum blink i 10 meters dybde, fisket lige bag en dodger, som sad mellem udløserklemmen og downriggerloddet. På denne måde slipper man for at have dodgeren hængende på linen under fighten.

Vi fik 16 torsk ialt op til 7,2 kg og det skete på lette 6-8 lbs trollingstænger, så der var fight for alle pengene, når fiskene gik fra 10-15 meter og ned på bunden 20-30 meter længere nede og ikke ville op igen. Det var ret sjovt, idet der er god spræl i torskene nu samtidig med, at de er i super foderstand. Og ja, det regnede, som det måske kan ses på billedet af den største torsk.

Mvh

Mikkel

Tillykke til Mikkel med fangsterne. Han har efterhånden fået godt styr på Zimba og de gode spots i Øresund.

Zlatan har også  været ude med fiskestangen i efterårsferien. Han skriver:

Hej Klaus,

Jeg havde håbet på i hvert fald 6 dages fiskeri, men det blev dog kun til 4 timer samlet fordelt på 2 dage. Den ene dag gik på at fange agnskaller. I stedet fik jeg en på 280 gram – og nu gætter jeg – karusse?

Hvis det ikke svarer til at fange en karpe på 280 gram, så vil jeg gerne melde den til årets fisker 🙂 Har aldrig fanget en karusse, så ved ikke lige, hvor “stort” mit eksemplar er. I fald det er en meget lille fisk, så glemmer vi den haha.

Næste tur gav ingen gedder, da jeg ingen skaller fik. I stedet tog jeg en lille jig og prøvede aborrefiskeriet. Jeg fik 5 stykker på under 2 timers fiskeri! Det var ret sjovt på ul-grej! Og jiggen var iøvrigt den jeg vandt sidste år til Årets fisker konkurrencen. Den virkede!!!

Den mindste aborre var på 550 gram. Den største på 580 gram, men de øvrige tre var i samme niveau. Jeg havde faktisk også fanget en, som jeg vil skyde på lå nogle hundrede gram større, men den blev afkroget i vandet. Jeg havde ikke lige tænkt på at melde dem til at starte med (da alt under 1 kg er unger 🙂 haha)

Jeg har fået fisk før over kiloet i samme sø, så det her var mindre eksemplarer. Jeg tager de store i løbet af ugen. Iøvrigt utrolig flotte i forhold til aborrer, som jeg har fanget andre steder. De var så røde på finnerne, at to af dem havde en rød bug/bund og helt tydelige striber. De var desuden kuglerunde!

Mvh

Zlatan

For mig ligner det en karusse, som Zlatan har fanget, men har nogen derude en anden holdning, så smid gerne en mail afsted på klaus@naal.dk. Samme mail som fangstrapporter også meget gerne modtages på.

Knæk & bræk

Klaus