Kategorier
Fangstrapporter

Gedder, brasen og ulovlige net på kysten

Hej alle

Lidt fiskeri er det da blevet til i juni. Peter Møller og jeg selv har bl.a. været et par ture på en sjællandsk sø, hvor det hver gang er blevet til et tocifret antal gedder, heriblandt fine fisk på 7,3 og 7,1 kg til Peter.

Jeg selv fik baghjul, men tog da en del af de underholdende i 3-5 kilos klassen. Alle snuppet på fede rudskaller.

Weekenden 13.-15. juni var jeg med svigerfar og min bedre halvdel på den årlige familietur Valget var i år faldet på Sjællands Odde, da jeg tænkte, at havørrederne skulle prøves. 10 timers effektivt fiskeri med spinnestangen fra kl. 3.30 til 8.30 over 2 dage gav desværre kun en undermålshavørred og masser af hornfisk. Naturoplevelserne, heriblandt en enkelt springende 2-kilos havørred, var heldigvis meget værd, men net sat få meter fra land af lokale red necks ødelagde dog lidt. Gniben kan anes i horisonten, så vi er på nordsiden af Odden.

Tirsdagen efter skulle der tankes lidt selvtillid, hvorfor matchstangen var fundet frem. Det blev til et hav af skaller samt nogle fine brasen, heriblandt flere i niveauet 2,5-2,8 kg.

Samme aften havde Peter Møller været et smut på en sjællandsk sø, hvor han havde fanget en håndfuld gedder, men også mistet en monsterfisk ved rælingen. Surt show!

Torsdag den 26. juni havde jeg taget en fridag for at prøve sommerfiskeriet på en større sjællandsk sø. Noget jeg ikke havde gjort det så meget i før. Vejrudsigten så ok ud indtil kl. 13, hvor det skulle blive blæst og tordenvejr. Aage, en herlig fisketosse, som jeg har mødt igennem et geddeforum (Esox Hunt), var dagens fiskemakker og vi mødtes hos ham kl. 4. Vi havde ikke agnfisk, men satsede i stedet på dørgefiskeri med kunstagn. Vi så en del “bananer” på loddet, men bide ville de ikke. Først da vi stoppede for at prøve lidt jerkfiskeri kom der hul på bylden med et par hurtige 2-3 kilos fisk. Herefter blev fiskeriet svært igen og vi skulle “slide” os til gedderne. Jeg selv snuppede en 5,2 kilos (foto mangler), mens Aage fik en +4-kilos på toppen.

Alt ialt blev det til 13 gedder, nogenlunde lige fordelt (7-6), inden vi måtte stoppe på grund af de truende tordenskyer, brag og lyn i horisonten.

Søndag den 29. juni var den gal igen med fiskefeberen, der skulle kureres med en tur på en sjællandsk sø sammen med Cato Jürgensen. Vi havde rigeligt med agnfisk, men var nok blevet snydt lidt af vejrudsigten, idet de første par timers fiskeri blev en temmelig våd og blæsende affære. Gedderne ville dog godt lege med, idet jeg snuppede 12, mens Cato fik 8 stk. Største fisk var en gedde til mig på 6,2 kg og 100 cm, men vi fik begge flere 4-5-kilos fisk.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Fangstrapporter modtages fortsat meget gerne på klaus@naal.dk.