Kategorier
Fangstrapporter

22 gedder til NÅL-medlem på en eftermiddag

Hej alle

Da det efterhånden er et stykke tid siden, at jeg har modtaget fangstrapporter fra medlemmer, er det nærliggende at tro, at der ikke bliver fisket meget her i sommervarmen.

Det har dog ikke været tilfældet for undertegnede, der har slået sine folder på en sjællandsk sø en del gange med småture, senest i lørdags, hvor jeg fik mulighed for at fiske en lang eftermiddag fra en LF-båd. Fiskeriet med jerkbait gav mig i maj mange gode gedder, mens det her i juni er blevet sværere og sværere, da mange af gedderne er rykket ud på dybere vand i takt med at vandtemperaturen er steget. Jeg er derfor gået tilbage til den gode gamle metode med agnfisk trukket stille og roligt rundt efter båden, og det var da også den metode, som jeg denne eftermiddag ville forsøge.

Som alle geddefiskere ved, så er agnfisk altid sværest at fange når man mest skal bruge dem. De sædvanlige steder gav mig denne lørdag ikke noget med størrelse, men så kom jeg i tanke om en lille sø, der om sommeren næsten aldrig svigter. Eneste problem med søen er, at der kun findes rudskaller, hvor jeg normalt foretrækker almindelige gråskaller. Søen svigtede da heller ikke, idet jeg efter et par timer kunne tage derfra med 30 fine rudskaller.

Afsted på søen og fra første rudskalle var i vandet gik der under 2 minutter førend, der var bud efter den. En fin 4-kilos røg i båden og så fortsatte det ellers sådan de næste timer. På et tidspunkt kom der en pause, som jeg brugte på at rigge en tredje stang til. Jeg havde lige fået firet denne ud, da først det ene flåd gik, hvorefter et andet også gik. Alene i båden kan dette være en udfordring i sig selv, især hvis fiskene er af en vis størrelse. Jeg fik givet modhug på begge stænger og de sad der. Så skete der naturligvis det, at den tredje stang også kom i omdrejninger. Nu stod jeg med flex på tre stænger, hvorefter jeg hurtigt måtte vurdere i hvilken rækkefølge de skulle tackles. Jeg valgte at tage den der virkede tungest først, og efter netning af fin gedde, der senere viste sig at veje ligeud 7 kg, måtte jeg hænge nettet på kanten af båden, mens jeg i hurtig rækkefølge fightede de to andre 3-4 kilos gedder ind til båden og fik dem afkroget. Pyh ha. Det gav sved på panden, og man bliver i sådan en situation ekstra glad for den frontmonterede elmotor, der hjælper med at undgå kludder, da den bare sejler stille og roligt og holder kursen via gps.

Alt ialt blev det til 22 herlige sommergedder denne eftermiddag, heriblandt gedden på 7 kg og 98 cm samt et par 5-kilos som de største.

Knæk & bræk

Klaus