Kategorier
Fangstrapporter

122 cm gedde fra sjællandsk sø

Hej alle

Det milde decembervejr og og en nogenlunde fornuftig vindudsigt havde fået Jens Blom og undertegnede til at booke båd på favoritsøen denne tirsdag.

Vi havde ingen agnfisk, men satsede på kunstagn i størrelse XL. Det blev til et par 4 kilos gedder i båden i løbet af morgenen i det tågede vejr, og ca. kl 10. fik jeg et rigtig godt hug på en såkaldt Bull Dawg Yellow Perch UV. Efter en kontrolleret fight, hvor den tog et par fine udløb, mente jeg, at gedden, der faktisk så temmelig stor ud, nu var klar til at blive nettet. Det blev dog lige pludselig lidt for spændende, da gedden tæt på overfladen tog en tur omkring wiren til den venstre downrigger og sad 100% fast.

Nu var gode råd dyre, men gedden var heldigvis relativt rolig og jeg havde åndsnærværelse nok til lynhurtigt, at gribe Jens Bloms store laksenet og få den skovlet i.

Nøj den var lang, men desværre ret tynd. Faktisk målte den hele 122 cm, hvilket jo var noget længere end Mortens magnumgedde på 118 cm og 14,1 kg. Desværre virkede denne gedde lidt syg, måske fordi den havde en større byld inde i kæften. Dette var vel også årsagen til, at den “kun” vejede 11,1 kg.

Jeg var nu godt tilfreds, selvom den potentielt kunne have været en ny PR eller endnu vildere en +15 kilos, hvis den havde været lige så fed som Mortens magnumgedde:-)

Vi fiskede kun videre et par timer mere, da vinden ved middagstid friskede kraftigt op med skumtoppe på bølgerne.

Det klogeste at gøre i sådan en situation, er altid at søge havn. Den relativt korte tur gav i alt 5 gedder med mindste på knap 4 kg.

Knæk & bræk

Klaus