Kategorier
Fangstrapporter

Magnumgedde fra sjællandsk sø og flere Esrumfangster

Hej alle

At dømme efter de modtagne fangstrapporter er det næsten som om, at vore medlemmer incl. undertegnede kun jagter gedder i øjeblikket.

Jeg selv havde taget en fridag mandag og Morten, der skulle fiske sammen med mig, havde skaffet agnfisk. Jeg var oppe før fanden får sko på, dvs. kl. 4 for at kunne hente Morten i København inden videre kørsel til vores favoritsø. Vi var ikke engang første båd på søen, men båden var fuldt rigget til og vi var på plads, da det begyndte at lysne.

Vi startede i det svage lys og tåge med et par hurtige 6 kilos gedder til undertegnede og et par kontakter til Morten, der ikke blev hængende.

Efter en yderligere halv time uden den store aktivitet var der bud efter en af de rigtigt store agnfisk, der fiskede efter en paravane. Morten gav et kraftigt modhug og mente at kunne mærke, at der var tale om en god fisk. Han fik ret, idet han måtte kæmpe en god kamp inden vi første gang så gedden. Den var enorm og Morten fik sagt til mig, at der nok var tale om en ny PR. Han har 5 stk 12-kilos gedder på samvittigheden, med største på 12,5 kg, så han ved hvad han taler om.

Dramatikken blev dog øget drastisk, da vi ved bådsiden så, at gedden kun hang i én krogspids af den sidste trekrog på forfanget. Det betød også, at netningen skulle være perfekt, dvs. i første forsøg. Det gik heldigvis fint og jubelbrøl fra os begge kunne vist høres af alle andre på søen. Efter måling, vejning og fotosession blev magnumgedden genudsat i fin stil. 118 cm og 14,1 kg.

SÅDAN – Det var virkelig en perfekt gedde og en fiskeoplevelse af de store for os begge!

Da dagen var omme havde vi haft 17 kontakter, hvoraf 12 havde været oppe og vende ved båden. Disse var ligeligt fordelt mellem Morten og undertegnede. Morten havde snuppet største (14,1 kg) og mindste (ca. 3 kg), mens alle mine lå mellem 5 og 7,5 kg.

En helt igennem fantastisk dag, trods en stille periode fra kl. 12 til 14.

Jens Blom havde samme dag også været på søen sammen med John, der aldrig tidligere havde fanget en gedde. Sidstnævnte lagde ud med en 6,2 kilos, så det var jo ikke så ringe. Dagen gav dem 5 kontakter, hvoraf alle, der var mellem 4 og 8 kg kom i båden, dvs. ingen slinger i valsen. Jens og John havde sjovt nok også haft en død periode mellem kl. 12 og 14.

På Esrum Sø har Ion Nielsen slået til igen. Han sendte mig en sms, hvori han skrev, at han søndag ved dørgefiskeri med kunstagn havde haft hele 28 kontakter, hvoraf 24 kom i båden. Dette var ny PR i antal fangede gedder på en dag for Ion. Af disse havde de 11 største en snitvægt på 4,2 kg og dagens største havde vejet 5,3 kg. At Ion har styr på det med gedderne på Esrum Sø sættes i perspektiv af, at jeg selv og Peter Møller trak rundt med agnfisk dagen før og ikke var i nærheden af samme resultat. Vi havde 5 kontakter, hvoraf 3 mellem 3 og 6 kg kom i båden.

Den eneste anden båd, der var ude på søen den dag, snuppede iøvrigt nok årets største aborre på 2.050 g. Den flotte aborre blev taget på pirk ved Løjtnanten, hvor mange store aborrer er fanget i 2013. Jeg opfordrede fangeren til at tilmelde den Esrum Open, hvilket han (Asger Knudsen) heldigvis også har gjort Tjek evt. link i menubjælken “Links” ovenfor for at se billede. Esrum Open 2013 ebber mod enden, og det er i den forbindelse en sand fornøjelse, at vide, at største gedde og aborre fanget på Esrum Sø med 99% sandsynlighed er med. Ligeledes er det temmelig godt gået, at medlemmer fra vores forening beklæder de tre første pladser i den individuelle konkurrence og er nr. 1 i den samlede konkurrence. Spændende om stillingen holder året ud.

Apropos Esrum, så var Peter Møller derude i mandags. Det blev til 6 gedder med en 6,2 kilos på toppen. Plus et par håndfulde aborrer, dog flest i mindre kaliber.

Knæk og bræk

Klaus