Kategorier
Fangstrapporter

Havørred fra Gels Å og 6-kilos sommergedde

Hej alle

Lidt småt med meldinger den seneste tid, men vi kan da glæde os over en fangstrapport fra Søren, der skriver:

Hej Klaus,

Den tørre danske sommer indbød ligefrem ikke til meget å-fiskeri, men en dag i ferien fik jeg trukket mig selv afsted meget tidligt om morgenen. Da jeg var i det sønderjyske faldt valget på Gelså som jeg er begyndt at kende nogenlunde. Det skulle vise sig som et godt valg, hvilket Peter fra Go Fishing, kunne bekræfte. Efter å-restaurering vrimler det med flotte ørreder langt op i systemet.

Jeg affiskede en kortere strækning og kort efter solopgang fik jeg på min lille uldsok, en flot ørred på 59 cm som vel har vejet omkring 3 kg.

Tak til Søren og stort tillykke med den fine havørred. Der skal nok en del mere nedbør til inden vi selv kan “plukke” lignende ørreder i Nive å.

Undertegnede har i august været en tur på Esrum Sø, hvilket gav en enkelt 2,5 kgs gedde.

Vi har dog medlemmer, der kan fange fisk, idet både Peter Møller og Ion har snuppet 4 og 5 kilos gedder derude i august. Til (u)behagelig orientering har vore venner fra Fred & Humle iøvrigt taget godt med gedder de seneste uger op til 10,9 kg og de har nu sneget sig forbi os i den samlede stilling i Esrum Open.

Et er sikkert og det er, at vi vil give dem kamp til stregen. Jeg selv har på det seneste fået investeret i et par multihjul, stænger og flere paravaner til geddetrolling samt købt et nyt (brugt) ekkolod. Sidstnævnte er et Garmin Echo 550C og det spiller max. Mange fisk (især sandarter) er i de sidste par år blevet fanget med bistand fra loddet, idet sælgeren var Henrik fra Team Ivertic (tjek teamivertic.blogspot.dk).

Ekkoloddet fik jeg testet for alvor idag på en midtsjællandsk sø, som jeg havde for mig selv hele formiddagen i det dejlige vejr. Der var masser at se på loddet, men noget sværere var det at få gedderne i hugget i det varme vand. Det lykkedes dog at lande en håndfuld, hvoraf den største var en fin 6-kilos gedde, der iøvrigt var millimeter fra selv at hoppe op i båden under fighten.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Husk at fangstrapporter fortsat kan sendes til klaus@naal.dk