Kategorier
Fangstrapporter

Makrelbonanza på Øresund og en kilos aborre fra Esrum Sø

Hej alle

Så kom der lige en rapport i indbakken igen. Den var fra Jens Blom, der skrev:

Hej Klaus,

Jeg var en tur på Sundet for at fiske efter sild og makrel. Vanen tro er der ingen sild, når man skal bruge dem, så sildefiskeriet opgav jeg efter, at have søgt i et par timer. Jeg havde heldigvis taget 4 frosne sild med og dem kunne jeg bruge til makrelfiskeri på trollingmanér. Efter at have fundet dem gik det hurtigt. De gik dybt og jeg fangede 15 på 2 timer. Derefter gik fiskeriet mere stille. Status blev at jeg fangede 24 makrel med to på 1 kg på toppen og kun tre under 500.

Knæk & bræk

Jens Blom

 

Tillykke til Jens med fangsten. Dagen efter skrev Jens igen, at nu havde han igen været ude på nordvestrevet ved Ven og der snuppet 20 makreller mere. Blandt disse var også en flot PR på 1150 g.

Dette fiskeri ville undertegnede også gerne prøve og muligheden opstod en sen eftermiddag i denne uge. Jens havde tyvstartet og fisket 3 timer med fangst af 7 makreller, hvorefter han hentede mig i Rungsted Havn. Afsted det gik og første nedsænkning af downriggeren ud for den store gule bøje gav et dobbelthug. Jeg fik i den forbindelse min første kilosmakrel, hvilket også var en PR. Jeg skal hilse og sige, at sådan en torpedo kæmper godt!

Alt ialt blev det til 10 makreller med flere omkring kiloet. Eneste ulempe ved fiskeriet, der ellers er ret sjovt, er, at det sviner uhyggeligt meget i båden og på ens tøj. Sidstnævnte røg da også direkte i vaskemaskinen, da jeg kom hjem.

Ugens gode makrelfiskeri medførte, at vi både fik makrel til rygning og nu har fryseren fuld af gigant store agnfisk, der skal fiskes med på bl.a. Esrum Sø, når geddesæsonen for alvor kommer igang og det bliver sværere og sværere at skaffe gode agnskaller. Spændende om makrellerne giver sig udslag i storgedder…

Undertegnede var idag søndag på Esrum Sø for at tjekke om aborrerne var begyndt at røre på sig. Jeg havde på tidligere ture set mågesjov og en del spændende ting på loddet, så der var trods en faldende barometerstand i forbindelse med et kommende vejrskifte lidt at have optimismen i, da jeg stævnede ud af Sørup Havn. En temmelig kraftig vind fra sydøst lagde dog hurtigt en dæmper på min optimisme. De bedste pladser oppe nord på var – selv med drivanker – umulige at fiske på, så de blev opgivet og jeg satsede derefter på området mellem Kongebroen og Løjtnanten. Småskaller i den rigtige størrelse på 8-12 cm blev fisket på bundrigs på flere stænger, men det var ikke den metode, der gav pote. Det var derimod en død skalle fisket lige under båden på et jighoved eller en såkaldt Fireball (Vectra Vertical). Dette gav dagens største aborre på 43 cm og 1100 gram.

De øvrige jeg fangede var gnallinger. Aborren er tilmeldt Esrum Open (se Fred & Humles hjemmeside) og jeg kan kun opfordre NÅL-medlemmer til at prøve lykken derude. Konklusionen efter min tur må dog være, at der nok går 3-4 uger, førend aborrefiskeriet for alvor begynder at blive interessant. Så vil jeg og andre forhåbentlig også kunne fange nogle betydeligt større fisk (+1,5 kg), som vi jo ved findes derude:-)

Knæk & bræk

Klaus