Kategorier
Fangstrapporter

Brasenjagt i De gamle Lergrave

Hej alle

Sommerferie i udlandet, alt for godt vejr herhjemme (!) og en skadet hånd (fra et fald på en løbetur – ikke fra for meget fiskeri..) har betydet mindre fiskeri for undertegnede end normalt. Derfor er det heller blevet til så meget andet end en makreltur på Øresund og et par medeture i De Gamle Lergrave i løbet af den seneste måned. Makrelturen var i søndags sammen med Jens Blom, hvor vi tog ud i fint vejr, men måtte tage hjem, da en irriterende nordenvind og skumtoppe krydret med masser af tang og brandmænd satte en stopper for fiskeriet. Vi nåede dog om morgenen at få 3 mindre makreller på sildestykker fisket på trolling manér. Trollingfiskeriet efter makrel er efter min mening betydeligt mere effektivt end flådfiskeriet, men (indrømmet) heller ikke lige så sjovt.

Medeturene i De Gamle Lergrave gav masser af sudere i den sædvanlige størrelse op til lidt over 2 kg samt en stribe brasen op til 2,7 kg.

Sidstnævnte fik jeg på en tur sammen med Peter Møller, hvor vi havde bestemt os til noget opsøgende fiskeri specifikt efter brasen. Peters og min erfaring er, at disse ofte skal søges på mere åbent og dybere vand fremfor tæt på åkanderne og lavere vand, hvor suderne dominerer fangsterne. Det første sted vi prøvede gav trods massiv fodring ingenting andet end skaller, og vi besluttede os derfor til – lidt imod normal praksis – at skifte plads. Den nye plads gav efter kort tid den førnævnte brasen på 2,7 kg, et par 2-kilos sudere samt en stak skaller i den rigtige størrelse til gedder. Sidstnævnte betyder også, at vi nok kommer til at sætte nogle agnruser her senere på året, når der skal tankes agnfisk. Peter fangede ikke rigtig noget andet end skaller indtil kl. 21.30, hvor han til gengæld krogede en rigtig tung fisk. Efter en gelinde fight (den skulle nødigt hoppe af) kunne vi se, at denne brasen var noget større end de sædvanlige. Vejningen viste da også 3,95 kg.

Dette var ny PR for Peter og nok den største brasen jeg har set fanget i De Gamle Lergrave i de efterhånden 30 år jeg har fisket dernede. Stort tillykke med fangsten. Jeg har selv fået brasen op til 3,7 kg, men set dem noget større, når de i foråret går i stimer af 10-15 fisk i forbindelse med legen. Potentialet for 5+ brasen er der således og kun tiden vil vise om vi også er dygtige nok til at fange dem.

Esrum båden har også været ude et par gange i løbet af de seneste uger og bl.a. Emil har snuppet gedder over dybt vand (+20) op til 4,5 kg. Formand Carsten Ryby har også været derude og han fortæller, at det blev til mange mindre aborrer, men også at han mistede en stor gedde tæt på land på en lille spinner. Ærgerligt med den store gedde, da den ellers ville have hjulpet os i Esrum Open med at øge forspringet. Vi fører nemlig p.t. foreningskonkurrencen, mens det i den individuelle konkurrence er Dennis Bom Boms megagedde på 13,8 kg, der fører. Ingen aborrer er tilmeldt endnu. I det kommende nummer af FiskeAvisen vil der iøvrigt være en “midtvejs status” for Esrum Open. Tjek også Fred & Humles hjemmeside under “Esrum Open”, hvor der netop er uploadet en video af Bom Boms fangst.

Fangstrapporter modtages fortsat meget gerne på klaus@naal.dk

Knæk & bræk

Klaus