Kategorier
Fangstrapporter

Sommertorsk, makreller, karper og en regnbue

Hej alle

Så er der kommet endnu en stime fangstrapporter i indbakken:

Hej Klaus

Tænkte at jeg ville sende en fangstrapport så folk husker vores fine medlemstilbud: Trollingbåden i Nivå Havn.

Jeg tog ud med en kollega kl.4:30 lørdag morgen den 29. juli. Vi ville starte tidligt, da DMI havde lovet skybrud om eftermiddagen. Det kom dog lidt før, faktisk allerede kl. 6 så vi var glade for kahytten, når det rigtigt gik løs med sileregn og lyn. Kl.9:30 havde vi prøvet at kastefiske/pirkefiske i det halve Øresund med en lille dum torsk som resultat og vi begyndte at overveje, om vi snart ville blive indkaldt til vejledende fiskeprøve på grund af manglende fiskeevner.

Jeg havde dog en mavefornemmelse om, at de kunne stå i det dybe vand øst for Ven og da vi nærmede os stedet, vidnede 10 andre både i området om, at der nok VAR noget dernede. Så fik vi et par timers træning i at bulefiske og selv om vi nok ikke skal opgive vores normale jobs, så gik det nogenlunde. Vi fik 8 torsk op til 6 kg med flere fine mellem 3 og 4 kilo.

Alle på en 200 g pirk eller en rød 10 cm lang jighale fisket som ophænger. Torskene fightede fint på det lette grej og det kan klart anbefales at prøve en tur derude nu, mens det er varmt og de står koncentreret over det dybere vand.

PS: Der var et par garvede bulefiskere derude, som fangede 3 gange så mange som vi gjorde. Det kræver lidt træning at få lagt båden rigtigt i strømmen, når man standser, men når bulerne er store nok, så lykkedes det selv for os amatører:-)

Knæk og bræk

Mvh

Mikkel Helms

Tillykke til Mikkel med fine fangster og opfordringen til brug af trollingbåden er hermed videregivet.

En anden fangstrapport kommer fra Claus Banholtz, der skriver:

 

Hej Klaus

Jeg havde et par aftenture inden jeg skulle afsted med familien på en dejlig ferie på rundtur i Europa. På disse ture lykkedes det mig at lande lidt forskelligt fra molerne i Helsingør, heriblandt en håndfuld makreller i størrelse 250-400 g. Ikke store fisk, men altid en godt fight. En enkelt kysttorsk blev det også til, da aftenen faldt på. Torsken vejede 650 g. En god størrelse til stegepanden (sagde konen).

Hjemvendt efter 14 dage rundt om i Europa, skulle mine stænger atter luftes. Jeg havde derfor fået booket Esrumbåden til lidt hyggefiskeri med sønnike. Det blæste lidt for meget til, at vi kunne ligge stille, men da vi endelig fandt en stime aborrer fik vi 15 styk i båden med største på 550 g. På vej hjem ville jeg lige prøve at trolle med min Savage Gear Alien Eel, som jeg aldrig tidligere har fået fisk på. Efter 5 min i vandet brummede knarren på mit multihjul og efter en kedelig sommerfight, kunne jeg lande en gedde på 4 kg rent og dagen var reddet.

Mandag skulle jeg ud efter karperne igen og mandag aften fik min kammerat en spejlkarpe på 8,9 kg. Jeg mærkede desværre ingenting. Onsdag morgen var det så mig, der var “heldig” og kl. 03:00 kunne jeg lande en meget mørk spejlkarpe på 9,2 kg og turen var dermed en succes.

Så er sidste halvdel af sæsonen gået igang, og det bliver spændende at se hvad den bringer.

God sommer til alle, og hust at fiskene fanges i vandet og ikke fra sofaen 🙂

Mvh

Claus B

Også tillykke til Claus med fangsterne, der bringer ham tættere på Joachim Fabricius, der p.t. fører årets fisker konkurrencen. Joachim har siden sidst fanget 3 sild på henholdsvis, 110, 120 og 125 g. samt en flot skrubbe på 700 g. Han går således meget målrettet efter førstepladsen, der jo også historisk har givet en flot præmie ved generalforsamlingen. Der er også præmier til nummer 2 og 3, og til vinderne af alle artskategorier.

Apropos p & t så var jeg selv en tur i Simons Put & Take i juli. Turen gav mig to guldørreder, med største på 1850 g. Begge taget på sorte power grubs fra Berkley fisket efter et bombardaflåd.

Herudover har jeg i sidste uge fanget en del makreller og en enkelt undermålsørred fra nordkysten. Det vildeste makrelfiskeri oplevede jeg på Gilleleje Havn, hvor jeg i aftenstunden i fredags så stimer af makrel jage hurtigt rundt i overfladen. Jeg havde heldigvis flåd og sildestykker, hvorefter det var relativt nemt at fange dem. Blink eller makrelforfang ville de ikke røre. Største makrel jeg fik var på 650 g, men der var helt sikkert fisk i stimerne op til 1 kg og jeg ærgrer mig fortsat over, at jeg ikke havde taget kystfluegrejet med. Var forbi igår aftes igen, men da var de væk. Vinden (gerne svag) skal åbenbart være fra vest eller sydvest før de trækker ind og jager tobiser tæt under land.

Til orientering er der nu nye årer på båden i den lange sø i De Gamle Lergrave. Carsten Ryby og undertegnede har tryllet.

Knæk & bræk

Klaus