Kategorier
Fangstrapporter

Laganlaks, karusser og endnu en regnbue

Hej alle

Så var der lige lidt flere fangstrapporter. Den første fra foreningens ubestridte Lagan-ekspert Mogens Marcus Mentz, som traditionen tro har fisket nogle dage ved Lagan, der ligger lidt nord for Helsingborg:

Hej Klaus

Jeg kom til Lagan onsdag den 15. august omkring middag, hvor jeg gik i gang med at fiske.

Det var solrigt og varmt. Også vandet var varmt. Det er ikke de bedste forudsætninger for fangst, hvilket da også kan ses af de få fangster, der fremgår af fangstrapporten. 2-5 bliver det blot til om dagen.

Trods disse odds fik jeg hug torsdag den 16. august omkring kl. 12.30. Det var en stærk og fightervillig hanfisk, som jeg kunne lande ca. 20 min. senere. Den var 82 cm og vejede 4,4 kg.

Mvh

Mogens Marcus Mentz

Stort tillykke med fangsten til Mogens, som dagen efter sendte følgende:

Hej Klaus

Igen en svær dag med sol og varme.

Og så lige pludselig kl. 14.30 fik jeg fisk på. Da den skulle landes, valgte den beklageligvis at gå ind i nogle siv 3 meter til venstre for mig. Her fik den revet sig løs. Det var en fisk omkring 4 kg. Jeg hørte fra nogle af dem, der fiskede i nærheden ord som :”Det er honnom, som fangede en fisk i går.”

Kl. 15.10 kunne jeg igen give varsel til de omkringstående om, at jeg havde fisk på. Det er skikken ved Lagan, at man tilkendegiver, at man har fisk, således at dem, der fisker i nærheden indstiller fiskeriet, så de ikke skaber problemer for den, der har fisk.

Umiddelbart føltes det som en mindre fisk. Den fulgte rimeligt med og lavede kun nogle små udfald nogle gange, men da den kom ind på 10-15 meters afstand, besluttede den at gå tungt og dybt på tværs af elven. Uanset hvor meget jeg strammede bremsen for at stoppe udløbet, fortsatte fisken og fik så den ulykkelige ide at begynde at gå nedstrøms. Jeg strammede bremsen noget nær maksimalt, men det var fisken da ligeglad med – den fortsatte, selvom jeg stod med max spændt bremse og en sammenkrøllet stang. Uheldigvis valgte den at gå ind i et kraftigt strømvand, hvor der ligger en del sten udenfor en lille ø. Her fik fisken skåret forfanget over på en af stenene. Så jeg endte med lige så mange fisk på land som de andre, men jeg havde et par herlige oplevelser.

Mvh

Mogens Marcus Mentz

Spændende at følge fiskeriet for Mogens, der har lovet at give et par tips, såfremt vi er nogle NÅL-medlemmer, der på et tidspunkt i løbet af de næste par måneder finder sammen om at besøge Lagan. Er du interesseret i dette kan du skrive en mail til undertegnede (klaus@naal.dk), som på trods af et par ture til Mørrum i september, nok også kan overtales til at tage på en dagstur til Lagan.

Fra Claus Banholtz har jeg modtaget følgende rapport:

Hej Klaus

Denne dejlige sommermorgen skulle der fiskes karusser, når nu årets fisker konkurrencen er blevet så hård (Red. Tak Joachim!), at det ikke længere er størrelsen, men mængden og antallet af arter, der tæller:-)

Så jeg drog afsted til mit ” hemmelige ” karussevand for at fiske dem.

Solen var lige stået op og foderet var kastet i søen. Der gik ikke længe før fiskene var på pladsen, men de var svære, at få på land. Jeg gik derfor lidt ned i krogstørrelse (str. 14) og det virkede.

De næste 3 timer landede jeg en håndfuld mindre suder og 8 karusser med de tre største på 1,2 og 1,2 og 1,1 kg.

Jeg kunne derefter vende snuden hjemad igen med våd vejeslynge og våde bukser efter en tur i baljen 🙁

Mvh

Claus Banholtz

Tak til Claus for fangstrapporten, der med karusserne medfører, at han nu puster Joachim i nakken i konkurrencen om at blive Årets fisker.

Fra en af foreningens skrappe juniorer, Frederik Rømer, modtog jeg også følgende rapport:

Hej Klaus

Den 16. juli drog jeg afsted til Fredensborg P&T for at fange nogle ørreder.

Fiskene sprang en del men var ikke interesseret i noget. Til sidst prøvede jeg en sølvfarvet spinner og få kast efter huggede en fin fisk på 2,5 kg.

Fisken bedes tilmeld årets fisker konkurrencen.

Hilsen

Frederik Rømer

Tillykke til Frederik med fangsten, der drøner lige ind på førstepladsen i kategorien (foran undertegnede).

Knæk & bræk

Klaus