Kategorier
Fangstrapporter

Fjordørreder, rimter og laks

Hej alle

Fik en melding fra Peter Lottrup, der netop havde været en tur til Roskilde Fjord:

Hej Klaus

Vores nye fabrik ligger syd for Roskilde og efter et par lange dage tænkte jeg, at jeg ville runde i dag af med en tur i fjorden (Roskilde). Det var koldt men skønt.

Ved en gang opsøgende fiskeri fik jeg først en fin blank fisk på 42 – 43 cm og dernæst storebroren på godt 45 cm og lige over 1,1 kilo.

VH

Peter

Tillykke til Peter med fangsten, der viser, at det er muligt at få flex på klingen derude.

I søndags var jeg selv på tur til Isefjorden, dog uden det store held. Et enkelt træk i fluen var det eneste jeg mærkede af liv, men på tredie og sidste spot, så jeg dog et par målsfisk blive landet af andre mere heldige/dygtige lystfiskere.

Var afsted igen igår på en fridag. Denne gang til Møn, hvor jeg normalt har den gode fornemmelse af, at i næste kast hugger den store. I 2. kast på mit første spot på sydsiden af Møn har jeg da også en pæn 2-3 kilos følger efter gennemløberen, en af de nye Fladbuk – look a like, med det mundrette navn D360. Det bliver dog ved det, idet jeg intet ser eller mærker de næste par timer. Så får jeg monteret en ophængerflue med et par snotklatter/gummistop og efter et par kast er der bud efter den, men ørreden bliver desværre ikke hængende. Ophængerfluen er trukket helt ned til gennemløberen. Mit næste spot var Pomlerende, hvor mange gode fisk er landet gennem årene. Vandet var trods de seneste dages vind overraskende klart, og det er absolut ikke optimalt. Jeg fik heller ikke noget, men skal afsted igen senere på sæsonen, når der begynder at komme tobiser tæt på land.

Rimtefiskeriet er til info netop skudt igang i Tryggen og Køge Å, men er man mere til laks, så bliver de lige nu også fanget i stor stil på trolling ved Møn/Rügen.

Glæder mig til at modtage mange flere fangstrapporter i løbet af foråret.

Knæk & bræk

Klaus