Kategorier
Fangstrapporter

Dommedagshug i lergraven samt rogntung PR-aborre til Joachim

Hej alle

Igår søndag blev der lige tid for undertegnede til en time med spinnestangen i en af de lokale lergrave. Intet tegn på liv den første times tid, men midt på et sivstræk kom så pludselig det hug jeg gik og drømte om. Først den kendte følelse af et bundhug, der bliver levende, og dernæst et massivt udløb på knap 30 meter i et stræk. Min Daiwa Whisker stang, der er kendt for sin helt specielle rygrad, var i den grad presset. Fighten trak ud, men jeg blev også ret hurtigt klar over, at dette ikke var nogen helt almindelig gedde. Gedder går ofte ud til en af siderne og typisk også op mod overfladen (eller over) under fighten, men denne her gik tungt ved bunden. Efter et stykke tid havde jeg den på kort line, og der kunne jeg se, at der ikke var tale om en massiv gedde, men derimod om en ganske pæn skælkarpe – kroget i det yderste af halen.

Jeg fik den kanet ind imellem sivene og efter en hurtig måle-/veje- og fotosession fik den utroligt flotte skælkarpe friheden igen. 71 cm og 7,75 kg.

Tak for en super oplevelse, selvom det naturligvis var ærgerligt at den ikke blev fanget på korrekt vis.

PS: Det bliver den senere i år..

 

Fra Joachim Fabricius modtog jeg følgende rapport igår aftes:

Hej Klaus

Min ven Thomas og jeg havde aftalt, at idag søndag skulle der medes! Efter flere timer med rigtigt mange fine skaller over halvkiloet, og enkelte brasen får jeg et drømmehug, næsten lige ved siden af mit keepnet. Hvirvlerne afslørede en god fisk, og få sekunder efter glider et bæst af en aborre i nettet. 1700 gr. under medefiskeri efter skaller og brasen…. Vild jubel, og efter vejning og mobilbilleder bliver aborren genudsat.

Planen med det medbragte keepnet var selvfølgelig at skyde et billede af den samlede fangst, der efterhånden som timerne gik, tårnede mod de 25-30 kg. Men et slemt regnvejr rammer os selvfølgelig, så billederne måtte blive et fælt kompromis. Til årets fisker konkurrencen ønskes tilmeldt aborren på de 1700 gr samt to rudskaller på henholdsvis 400 og 450 gr.

En super dag!

Vh

Joachim Fabricius

 

Stort tillykke til Joachim med den store rogntunge PR-aborre, som er en super sidegevinst og virkelig en specimenfisk.