Kategorier
Fangstrapporter

Glubsk sandart fra Tuel Sø og fine karusser til Joachim

Hej alle

Igår aftes var jeg sammen med Jens Blom på en tur til Tuel Sø, der ligger ved Sorø. Sandart skulle der fanges og til dette havde vi medbragt både skaller og aborrer samt diverse udstyr til fiskeri med jig og drop shot.

Det blev mig, der havde første kontakt, idet en bundfisket skalle gav sig udslag i et hug mens vi drev langs en skrænt. Efter nogle øjeblikkes løsline gav jeg modhug, men desværre blev sandarten ikke siddende. Den var dog højst sandsynligt ikke stor, idet skallen dukkede op, tydeligt maltrakteret med små vampyrtænder.

En times tid senere var der igen bud efter en af mine bundfiskede skaller, og jeg gav igen løsline. Jens fik pludselig også hug på sin flådfiskede skalle og han gav hurtigt modhug, da han altid fisker med to trekroge. En relativt kort fight og en sandart lå klar til netning ved bådsiden. Dette skete uproblematisk, men hvad var det. Var det ikke også min line der stak ud af gabet på sandarten! Jo, ganske rigtigt. Sandarten, der iøvrigt vejede 1,6 kg, må jo have været ekstremt glubsk siden den efter først at have snuppet min bundfiskede skalle på 9 meter vand er svømmet op i vandet, og derefter snuppet Jens´skalle, der fiskede 5 meter under flåddet..

Udover den glubske sandart, som således blev fanget af både Jens og undertegnede fik jeg en lillebitte sandart på dropshot rig samt mistede en mindre gedde, der tog min jig krydret med en aborrefilet midt i vandet.

Så har jeg idag modtaget en mail fra Joachim Fabricius, der har været ude efter karusser:

Hej Klaus

Var en tidlig morgenstund kørt ud efter karper, hvilket ikke gav andet end to mistede fisk… øv. Tog til gengæld et smut forbi et vand, som jeg havde hørt rygter om fisk fra, men som altid havde set meget dødt ud i mine øjne. Denne morgen var der til gengæld godt gang iden. På tre kvarter landede jeg ca. 20 karusser med de to største på 500 og 600 g, begge fisk på 30 cm.

Disse ønskes tilmeldt til konkurrencen. Da det er første tur til det vand kommer der nok snart et par større fisk oveni 😉 Karusserne fightede overraskende godt, og flere fisk sprang fri af vandet! Karussen har hermed indtaget førstepladsen som den fisk der fighter bedst, størrelsen taget i betragtning, i mine øjne. Ellers er det blevet til et par ture til lergraven dog uden noget nævneværdigt. Ønsker dog at tilmelde en enkelt suder på 2150 gr. taget på majs!

Knæk og bræk

Joachim Fabricius

Tak for rapporten til Joachim, og vi må så håbe, at han får flere karusser fra det spændende vand. Gode karussevande hænger ikke på træerne!

Årets fisker konkurrencen har jeg netop også fået opdateret, men Kim, vores webmaster, skal lige have tid til at lægge det på hjemmesiden. Status er, at jeg selv ligger i spidsen endnu, men at Claus Banholtz, Joachim Fabricius og Emil Hejberg haler godt ind.

Stram line

Klaus