Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Rimter fra Susåen

Hej alle,

Niels Godsk Jørgensen har været en tur til Susåen, der løber ud i Næstved Kanal. Det kom der naturligvis lidt fangster ud af.

Niels skriver:

Da jeg desværre ikke kunne være med på Joachims klubtur til Tryggevælde Å i weekenden efter rimter, måtte jeg jo selv drage af sted onsdag. Det blev til en tur til Næstved og Susåen i stedet. Umiddelbart virkede åen komplet fisketom, der hvor jeg ellers fangede nogle sidste år, men en tilfældig forbipasserende kunne fortælle mig, at han havde set en stor fisk 50 meter længere opstrøms, så det skulle da prøves. Han havde ret, idet der ganske rigtigt var en god stime rimter. På 3 timer lykkedes det at lande og genudsætte 15 stk mellem 1.300 gram til 1.815 gram. Alle fanget på brød med flåd eller bundtackle. Den største tilmeldes årets fisker konkurrencen.

Mange tak for beretning og tillykke med fangsterne. Rimtefiskeri er ganske underholdende og noget undervurderet hos de fleste. Naturoplevelsen er indiskutabelt markant større ved Tryggevælde end ved Susåen, hvor man bl.a. fisker ved det kendte spot “Cementkanten”, ved det frilagte stykke nede ved havnen i Næstved og ude på kanalstrækket. Sidstnævnte kan absolut anbefales i juli-september, hvor rimterne relativt nemt kan fanges på brød i overfladen når de cruiser rundt.

Knæk & bræk

Klaus