Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Makreller fra den lokale kyst

Hej alle,

Så kom der lige en spændende beretning om makreller fra den lokale kyst.

Frank Rosengaard skriver:

En fyraftenstur på godt og skidt

Det var en rigtig mandag, som mandage kan være! Turen hjem fra Københavns centrum tog en evig tid (30 minutter på de første 3 km). Da jeg var hjemme, så vejrudsigten godt nok ud til at køre en tur til Humlebæk og fiske de sidste par timer på høfderne, så ud i bilen og afsted. Ja så stod det ned i stænger på vej mod Humlebæk! I Humlebæk regnede det dog ikke og jeg fik gjort klar til jagten på havørreden. Fik ikke kastet mange kast før en langdistancesvømmer tog vejen ganske tæt på mig mod Humlebæk Havn. Han blev bandet væk de næste 10 minutter, hvor der i øvrigt var masser af små hornfisk der fulgte med ind. Ude i sundet dannede der sig et strømskel. Små bølger tæt på land, fladt vand og igen småbølger og langs kanten imellem dem var der større “bølger”, som først kørte den ene vej og så den anden vej og strømskellet kom tættere og tættere på indtil mit gamle syn kunne konstatere, at det altså var en flok fisk der jagtede. Da det var så tæt på, at jeg kunne kaste ud til det, ja så vendte min langdistancesvømmer tilbage og flokken forsvandt igen! Efter atter have bandet ham langt væk, imens jeg overvejede at køre hjem, men dog fortsatte mine kast, så kom der lige pludselig liv i vandet lige udenfor høfderne og efter et par kast kom den første makrel på gennemløberen og efter et stykke tid atter en. Makreller som jeg aldrig har set det før helt inde ved stranden! Og ja så lige i glæden valgte fire kajakker at padle lige igennem området! Tror jeg blev lidt sur og råbte efter dem, så da de padlede tilbage, så var det noget længere ude. Men det blev dog til endnu en makrel inden mørket tog over…

Mange tak til Frank for beretningen og tillykke med fangsten. Man behøver åbenbart ikke tage til Kronborgpynten eller ud i båd for at opleve makrelsjov.

Knæk & bræk

Klaus