Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Årets fisker konkurrencen 2022 afgjort – Godt nytår

Hej alle,

Så er endnu et år gået og det er blevet tid til status for årets fisker konkurrencen 2022. Der er blevet fanget rigtig mange fersk- og saltvandsfisk, hvoraf flere er deciderede trofæfisk og 6 af dem er nye foreningsrekorder. 

Foreningen har i sandhed mange virkelig skarpe lystfiskere, og det har været en fornøjelse løbende at modtage de mange fangstrapporter. Vinder af konkurrencen blev Niels Godsk Jørgensen (billede ovenfor), mens andenpladsen gik til Joachim Fabricius, vinderen fra 2021, der måtte se sig slået efter en stærk slutspurt fra Niels. Begge lystfiskere har været meget alsidige og fanget flotte ferskvands- og saltvandsfisk løbende gennem året. Undertegnede snuppede tredjepladsen med en stak ferskvandsfisk. Bedste junior var ikke overraskende Jens Hansen, der altid er god for nogle fine fisk.

Geddekategorien blev vundet af undertegnede med en fisk på 9,5 kg fra Esrum Sø.

Den overhalede lige akkurat Joachims gedde på 9,4 kg, der havde ligget forrest i konkurrencen det meste af året.

Joachims gedde blev også fanget på Esrum Sø.

Aborrekategorien blev vundet af Alfred Bencke med en flot fisk på hele 1,82 kg fra et lillebitte vandhul i lokalområdet, mens Niels Godsk Jørgensen og undertegnede fangede aborrer på henholdsvis 1,78 kg & 1,69 kg i Esrum Sø. 

Sandartkategorien blev vundet af undertegnede med en sommerfisk på 4,04 kg fra Furesøen, mens Niels Godsk Jørgensen fulgte efter med en fisk på 3,75 kg fra Bagsværd Sø. Peter Fog Pedersen ved også hvordan man fanger sandart, idet han på vertikalfiskeri på Tystrup Sø snuppede en flot en af slagsen på 3,55 kg.

Størkategorien blev vundet af Niels Godsk Jørgensen med en kæmpe på hele 48,2 kg, der er ny foreningsrekord.

Skallekategorien vandt Niels med en fin fisk på 0,645 kg, der formentlig fortsat lever i hans havedam, klar til vinterfiskeriet efter de store gedder..

I brasenkategorien var der tæt kamp. Joachim Fabricius vandt med en fisk på 5,3 kg, efterfulgt af Emil Hansson, der fangede en brasen på 5,0 kg.

Begge tilmeldte fisk er fanget i De Gamle Lergrave, der har en god bestand af fisk i den tunge ende. Dette gælder både Langesø og Svanesø.

De Gamle Lergrave kan også levere store sudere, idet kategorien blev vundet af Zlatan Delic med en fisk på 3,51 kg, efterfulgt af Joachim Fabricius og Mikkel Wandahl-Pedersen, der fangede fisk på 3,35 kg og 3,25 kg.

Herligt at suderne i De Gamle Lergrave nu er blevet så store, at det ikke er usædvanligt med +3-kilos fisk.  

Karussekategorien blev vundet af Niels Godsk Jørgensen med en super PR-fisk på 2,13 kg.

Lige netop den fisk ved jeg at Niels var ekstra glad for, da han har brugt utallige timer på at jagte en +2-kilos fisk i det pågældende vand. Jens Hansen og Mikkel Wandahl Pedersen kunne også være med, idet de fangede seriøse fisk på 1,8 kg og 1,7 kg. 

Karpekategorien blev vundet af Jens Hansen med en spejlkarpe på 15,9 kg, mens Joachim Fabricius snuppede en flot en af samme slags på 12,7 kg. Billede af denne mangler, hvorfor et billede af en anden af Joachims mange flotte karper fra året på 11,5 kg er vist:-)

Lars Riis Lindevall var på tur efter havørreder med foreningens alujolle Obelix, hvor en overraskende fangst var en flot rimte på 2,61 kg, der huggede klokkerent på blinket.

En noget usædvanlig vinder af rimtekategorien, der ellers traditionelt er blevet vundet af fisk fanget i en å. Marcus Krag fik en ærefuld andenplads med netop en rigtig fin rimte fra en sydsjællandsk å på 2,28 kg.

Ørredkategorien, som indbefatter alle typer af ørred, blev suverænt vundet af Magnus Ørby med en havørred fra Usserød Å på 7,0 kg.

Andenpladsen blev snuppet af Lars Romby Nielsen, der i Roskilde Fjord fangede en havørred på 5,45 kg.

Marius Dam Jespersen fik også en af de store ørreder, idet han i april snuppede en flot regnbueørred i Drive In P&T i Lynge på hele 5,39 kg. Den rakte til tredjepladsen i kategorien. 

Største laks tilmeldt i 2022 var Mikkel Meelby Krarups superfisk på 10,1 kg taget på spin i Skjern Å.

Laksen er ny foreningsrekord. Jacob Nygaard og Ask Futtrup fik herudover trollinglaks på henholdsvis 6,6 kg og 5,0 kg. Flere laks blev fanget, men de var enten under 5 kg eller fra Sverige.

Blandt de tilmeldte fladfisk til årets fisker konkurrencen kunne Asbjørn Aaresøn og Niels Godsk Jørgensen glæde sig over skrubber på 0,95 kg og 0,74 kg.

Helt usædvanligt blev hvar-kategorien vundet af Henrik Qvirin Reiter, der på Nordkysten fik et underligt hug, der resulterede i en pighvar på 1,082 kg.

Vild fangst, der også er ny foreningsrekord.

Der blev i årets løb også fanget og tilmeldt flere rødspætter. Niels Godsk Jørgensen og Joachim Fabricius tog de største på 1,025 kg og 0,92 kg.

Ising-kategorien blev vundet af Asbjørn Aaresøn med en fin fisk på 0,45 kg. Alle fladfisk undtagen Henriks pighvar er blevet fanget i Øresund fra båd.

Årets største torsk blev fanget af Mads Sylvester på 12,0 kg, men også Lars Johansen og Ion Hoe Nielsen kunne være med, idet de fik fisk på 9,0 kg og 7,0 kg.

Ingen af disse torsk er fanget i Øresund, men i Nordsøen. Der er blevet virkelig langt mellem torsk over 6 kg i Øresund, men man kan da håbe på at fangstbegrænsningerne kan løfte bestanden tilbage på et mere fornuftigt niveau. 

Største lubbe på 5,3 kg, der er ny foreningsrekord, og største sej på 7,5 kg blev begge fanget af Mads Sylvester.

Begge fisk blev fanget på samme tur i maj til Nordsøen, hvor også Mads fangede torsken på 12 kg. Vild tur!

Ion Hoe Nielsen var også på Nordsøen, har det bl.a. blev til en lyssej på 3,9 kg.

Der blev i 2022 naturligvis også fanget mange hornfisk. Vinder af kategorien blev Ask Futtrup med en trollingfisk på 0,625 kg, mens Marcus Krag kunne melde om en fisk på 0,6 kg.

Årets største lange på 8,7 kg blev fanget af Ask Futtrup i Nordsøen i april, mens Lars Johansen fik den næststørste på 5,5 kg. Sidstnævnte fra en tur på Nordsøen i august.

Makrelkategorien blev vundet af Niels Godsk Jørgensen med en fisk på 0,875 kg.

For en gangs skyld blev der ikke tilmeldt hverken havkat eller knurhane til konkurrencen, men i kategorien ”Andre arter” vandt Niels Godsk Jørgensen med en ulk på hele 0,535 kg, der i øvrigt er ny foreningsrekord. Vægten svarer til 82% af den gældende danmarksrekord. Sidstnævnte er den metode der anvendes for at finde vinderen af kategorien. I kategorien ”Andre arter” var der også tilmeldt en kuller på 1,2 kg (ny foreningsrekord) fanget af Ion Hoe Nielsen samt en multe på 2,75 kg fanget af Henrik Qvirin Reiter.

Multen er i den grad en fisk som mange kystfiskere eftertragter, men som det kun er få beskåret at fange, da der er ekstremt få tilbage i forhold til hvor mange der var for 10-12 år siden.

Niels Godsk Jørgensen vil på den kommende generalforsamling og sammen med andre af foreningens storfangere få overrakt deres velfortjente præmier, der består af gavekort til Hvidovre Sport. Stort tillykke!

Reglerne for årets fisker konkurrencen bliver efter flere medlemmers input ændret for 2023, så konkurrencen ikke alene omfatter fisk fanget i Danmark, men nu også kommer til at omfatte fisk fanget i Norden. Dette skulle gerne give nogle nye muligheder for de mange af os, der nyder nabolandenes fiskevande. Hertil er det efter flere opfordringer blevet besluttet af splitte ørredkategorien op, så vi har en ørredkategori, der omfatter  hav-, bæk- og søørreder, og en anden ørredkategori for alle typer af regnbueørreder, heriblandt de undslupne regnbueørreder, guldørreder, fjeldørreder, tigerørreder osv. Bækørreder fanget i P&T-søen hører også til her. Hvarkategorien er også blevet splittet op, idet der i 2023 både kan tilmeldes pighvar og sletvar.  

Konkurrenceudvalget og undertegnede ser frem til en masse spændende fangster i 2023.

Godt nytår

Klaus