Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Årets første multe

Hej alle,

Henrik Qvirin Reiter hører uden sammenligning til blandt dem i foreningen, der jagter de fisk, der er allersværest at fange. Senest har han været på multejagt..

Henrik skriver:

I mandags da solen skinnede og vinden var svag tog jeg på tur efter multer. Efter et par timers søgen kom der en stime buldrende. De ville gerne have brød og kort efter krogede jeg en af dem. Det blev en kort fornøjelse, da den tørrede mig i en tangbusk!..og så var den stime væk… øv!

4 timer senere spottede jeg igen nogle stykker og efter at have arbejdet lidt med dem begyndte nogle af dem også at nappe et stykke brød af og til. Jeg lagde mit flåd ud og håbede på det ville gå bedre denne gang. Der gik længe før en af multerne besluttede sig for at min servering var god nok, men da det endelig skete var det i et skvulp uden lige! Klog af skade blev bremsen sat hårdt, så den ikke ville stikke i en tangbusk. Derfor var fighten relativt kort og meget intens! Heldigvis lykkedes det og årets første multe blev en realitet! På første tur! Hvor heldig har man lov at være.

Stort tillykke med den unikke fangst. Der er efterhånden virkelig langt mellem multerne. Jeg husker stadig for 13-15 år siden, da man ofte så dem på Nordkysten samt i Nivå-bugten. Ærgerligt, da det er fantastisk fisk, der altid kæmper vildt når den endelig er blevet kroget.

Knæk & bræk

Klaus