Kategorier
Artikler Forsidenyt Nyheder Nyheder

Dramatisk fisketur på Tystrup Sø

Hej alle,

Jeg var i fredags på Tystrup Sø, hvor jeg var ude for en noget rystende oplevelse, der heldigvis endte godt.

Bedst som jeg var igang med at vertikalfiske på en stor fisk på den helt stille sø hører jeg et rabalder og et plask. Jeg kigger op og ser at der ca. 3-400 meter væk er en alujolle uden nogen personer i, men som ligger underligt og ruller nærmest. Jeg kan godt regne ud, at nogen er faldet i vandet, og ror det hurtigste jeg har lært. Ved alujollen ligger en ældre mand i vandet. Jeg prøver at trække ham op, men det er umuligt, da han har vådt tøj og waders på. Hans redningsvest er røget op over hans hoved, da han åbenbart ikke har haft den spændt på over maven og nedenom skridtet. Det er kritisk, især fordi vandet er hundekoldt og hans hoved er halvt under vand. Jeg får hans ene ben op i alujollen og får et ankertov ind under ham. Nu har jeg ham fikseret, mens jeg med venstre arm holder hans hoved over vandet. Med højre arm får jeg ringet 112. De kan godt lure, at den er helt gal, og får sat himmel (helikopter) og hav (redningsbåd) i bevægelse. Lettelsen er enorm da jeg 26 minutter senere hører og derefter ser helikopteren ankomme (billede). Kort efter har de fået en frømand ned. Han svømmer hen til os, og ved fælles hjælp får vi manden bakset op i alujollen. Han er i den grad tung. Lige da det er sket og vi alle kan ånde lettet op ankommer en redningsbåd. De tager hans alujolle på slæb og får en fra beredskabet ombord. Frømanden bliver hevet op i redningsbåden, og de sejler til en ventende ambulance. Manden er stærkt nedkølet, men er meget taknemmelig for hjælpen fra alle. Jeg selv er noget rystet, men naturligvis rigtig glad for at det gik som det gik.

Nyhedsmedierne var også hurtigt på sagen:

https://sn.dk/Naestved/Helikopterredning-Mand-reddet-op-af-soe/artikel/1387832?fbclid=IwAR2QqNsvWRm9yVzJ5xQlHwO48ZkfhElaawB8Y73G_wPcPkYr9qVwGyXoSvg

Husk redningsvesten når du skal på fisketur, men husk også at tage den korrekt på. Pas godt på derude!

Knæk & bræk

Klaus