Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder

Street fishing – Joachim style

Hej alle

Joachim Fabricius, en af foreningens mange dygtige specimenfiskere, har haft god succes med street fishing i København. Mange ved det ikke, men i Københavnsområdet er der faktisk rigtig mange gode fiskesteder både i ferskvand og i saltvand.

Joachim skriver:

På opfordring fra Klaus kommer der her lidt inspiration til street fishing – hvis man som jeg skulle være i den situation, at være bosat i byen uden bil, men med overdreven fisketrang!

Jeg flyttede til Bispebjerg fra Nørrebro for et år siden – et skridt tilbage i forhold til afstanden til centrum, men et kæmpe skridt frem i forhold til fiskeri.

Her har man Utterslev Mose og Emdrup Sø i gåafstand, og det er under al kritik, at jeg ikke har forsøgt mig mere disse steder. Så mere herom, når jeg har udforsket dette kapitel.

Mit fokus har i den senere tid været rettet mod Tuborg havn, som hen mod aftenstid har været et stensikkert hit i forhold til torsk. Største fisk for mit vedkommende herfra, blev fanget årets sidste forårsdag: 2,4 kilo og 56 cm. Derudover har jeg været vidne til fangster af hornfisk, sej, regnbueørred og havørred.

Bevæger man sig lidt ind mod byen – nærmere bestemt Østerbro, er der rige muligheder for medefiskeri. Jeg er lidt i tvivl om de juridiske forhold ved dette vand, så jeg lader det være usagt præcis, hvor på Østerbro vi befinder os 😉 Men her er der både suder og karusser over kiloet.

I midtbyen finder man søerne, hvor der bliver fanget både gedder, suder og store brasen. Her er der tilladt fiskeri et par gange om året, og uden for referat har jeg endnu ikke hørt om nogen, som er blevet smidt væk, de øvrige dage… Om sommeren skal man ikke stå særligt længe ved Sankt Jørgens sø, for at se store stimer af sudere, der kredser rundt langs kanten.

Amager er blevet et sandt mekka for street fiskere, både hvad angår kystfiskeri og ferskvand. Mange af de kunstigt anlagte kanaler huser efterhånden store fredfisk – der dog bliver flyttet rundt af fanatiske karpefiskere. Igen er jeg lidt i tvivl om lovgivningen, men, hvis jeg bare nøjes med at sige, at området omkring Fields er godt, så har jeg ikke sagt for meget 😉 Her har jeg for 10 år siden fanget flere skælkarper, og på årets første tur derud blev det til et par pæne brasen på op til 3 kilo (øverste billede).

Forrige år havde jeg et par fine dappeture, hvor det blev til skælkarper op til 4,5 kilo og spejlkarper op til lige under de 10 kilo. Kæmpe fornøjelse at fighte sådanne størrelser på let grej.

Dertil kommer de mange kystpladser, og muligheder for fiskeri inde i selve havnen: Ofelia Beach, Slusen, Operaen, Refshaleøen.

Håber det kan inspirere nogen til at komme afsted på flere korte ture.

Mvh

Joachim

Tusind tak til Joachim for at dele af sin viden omkring street fishing i København. Da jeg i min studietid selv boede i København fiskede jeg også havørred ved Tuborg Havn, på Tippen samt på kyststrækket nord for lufthavnen. Det gav mange målsfisk, men jeg så da andre være mere heldige med større havørreder og multer.

Knæk & bræk

Klaus