Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Vertikalfiskeri på Furesøen og Esrum Sø

Hej alle,

Jeg havde i sidste uge fornøjelsen af et par ture på henholdsvis Furesøen og Esrum Sø, i selskab med en af Danmarks bedste vertikalfiskere, Mads Jyde fra Team Everything With Teeth. Man kan roligt sige, at det var en eye opener i forhold til vertikalfiskeriet.

Mads har nemlig i den grad styr på, hvordan man med moderne elektroniske hjælpemidler og en benzinmotor kan finde fisk og ikke mindst fange dem. Jeg kunne på de to ture bidrage med lokalkendskab, idet jeg har fisket på både Furesøen og Esrum Sø i mange år. Den kombination var ikke dum og det blev til en del gedder op til ca. 6 kg, der huggede stenhårdt!

Absolut afgørende for succes er placeringen af båden lige over fisken. Dette er ikke altid lige nemt, især hvis det bare blæser en smule, eller hvis fiskene konstant bevæger sig. Der bliver derfor sejlet en del indtil man ligger helt perfekt, og kan “skyde”/sænke jiggen ned mod fisken. Man kan også let bruge meget tid på fisk, der ikke vil bide uanset om man placerer jiggen lige over den. Optimalt er det ikke at lade jiggen falde for hurtigt ned igennem vandet mod fisken. Samtidig kan det stærkt anbefales at holde en afstand på 1-2 meter over den. De skal nok klappe til, hvis de er sultne eller hvis man får aktiveret deres huginstinkt med de minimale bevægelser af jiggen, der kræves.

Tjek også denne artikel som har været bragt i det nu hedengangne FiskeAvisen, men som kan læses på Team Everything With Teeth´s blog.

http://everythingwithteeth.blogspot.com/2016/04/3d-ekkolodsteknologi-et-strkt-vaben-for.html#more

Tak til Mads for at dele rundhåndet ud af sine erfaringer, som allerede nu bl.a. har fået mig til at investere i en Garmin Panoptix-transducer, der viser fiskeekkoerne i realtid, og i det hele taget en opgradering af elektronikken. Det skal nok give nogle seriøse vertikalfangede fisk i de kommende år i takt med at teknikken fintunes. Vertikalfiskeri på dette niveau kan næsten sammenlignes med et computerspil, bare mere spændende på grund af samspillet mellem aflæsning af flere ekkolodder, plotter og den konstante søgning efter fisk, der ultimativt ender med et stenhårdt hug af en stor rovfisk.

Knæk & bræk

Klaus