Kategorier
Artikler Forsidenyt Nyheder Nyheder

Olieudslip i åen

Hej alle,

Igår morges var der desværre en hundelufter, der havde observeret, at der ved strækket ved jernbanebroen flød oliefilm på overfladen i hele åens bredde samtidig med, at der lugtede af dieselolie. Hundelufterens mand var heldigvis snarrådig, idet han kontaktede mig, der – efter at have konsulteret vores tidligere formand Carsten Ryby, der (desværre) har erfaring med disse sager – ringede 112. Alarmcentralen sendte lynhurtigt en indsatsleder afsted, der foranstaltede at der kom en flydespærring op lige ved sammenløbet mellem Usserød Å og Nive Å.

Ifølge Hans, der også var blevet ringet op af en bekymret hundelufter, skulle udslippet komme et sted opstrøms sammenløbet i Nive Å-delen. Hvem/hvad der står bag udslippet vides i skrivende stund ikke, men måske finder vi ud af det i løbet af den kommende uge.

Kryds uanset hvad fingre for, at der kun er tale om et mindre udslip, og at det “kun” er olie. Olie har nemlig den egenskab, at den flyder ovenpå og fordamper og dermed hurtigt forsvinder. Skaden er derfor forhåbentlig begrænset. Heldigvis er der heller ikke observeret døde ørreder på strækket.

En stor tak til hundelufterne og deres familier, der var vakse til at melde det.

Knæk & bræk

Klaus