Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Bækørredjagt på Vestsjælland

Hej alle,

Erik Walter Nielsens flotte fangster af bækørreder på +50 cm havde fået mig til at spørge ham pænt om jeg en dag måtte komme med på en tur. Det blev heldigvis et positivt svar, og turen skulle foregå idag.

Lidt bekymret skrev jeg til Erik i morges, da stormen Ingolf havde medført store regnmængder i løbet af natten. Han var klar, og det samme var jeg så også, bevæbnet med små Rapala-woblere og spinnere. Da vi ankom var sigten i åen overraskende fin, og der gik ikke længe inden jeg fik et godt hug på et åbent stykke. I nogle lange sekunder troede jeg, at jeg havde en gigantisk bækørred på, men det viste sig at være en flot farvet knap 4 kilos havørredhan. Ser man billedet forstår man hvorfor:-)

Den blev naturligvis hurtigt genudsat efter et par billeder.

Fiskeriet foregik flere steder på relativt utilgængelige steder, men Erik viste mig, at man da bare gik på knæ og lod sin wobler drive ned under de udhængende træer.

Udover havørreden fik vi et par mindre bækørreder lidt længere nedstrøms, men de store glimrede ved deres fravær. Det blev desværre ikke til flere fisk, da vandet blev kakaofarvet. Dette kan også iagttages på billederne, hvor det første med Erik på knæ viser en mere klar å, mens de sidste billeder med de mange træer/forhindringer også viser det farvede vand. Som det også ses, var det ikke lige et stræk, der egner sig til fluefiskeri..

En stor tak til Erik for at invitere mig med. Herligt at prøve et næsten jomfrueligt å-stræk, hvor man ved, at der er store fisk. Heldigvis er Erik klar igen til foråret, hvor vandet jo nok er mere klart. Så skal der igen jages stor bækørred!

Knæk & bræk

Klaus