Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Fantastiske fangster fra Mørrum

Hej alle,

Jens Peder Jeppesen, der til daglig styrer Øresundsakvariet, er også en dygtig lystfisker og NÅL-medlem.. Han har sendt denne friske fangstberetning:

Her også lidt nyt fra Mørrum, hvor jeg og 2 kammerater fiskede tohånds og enhånds flue fra torsdag til lørdag. Den første dag var vi på de nedre stræk og fiskede mest i pool 17-18 og pool 25-30, hvor jeg var så heldig, at få en 100 cm hanlaks i pool 18 kl. 8.00 om morgenen (genudsat).

Steffen mistede en nok rygkroget meget stor laks på Bankanakken og Ib missede også en her efter få sekunder på fluen. Senere på dagen fiskede vi i de øvre pools og Steffen fik en gigant på i pool 26 som tog 300 meter line ned til slut pool 25 og selvfølgelig, når de tager disse vilde udløb, er de som regel rygkroget og det var her heller ingen undtagelse. Efter 15 min. kom der nemlig en stor ekstrem flot havørredhun ind på ca. 8-10 kg. Den blev forsigtigt afkroget. De sidste 2 dage var helliget både Vittskövle Knaggalid og Härnäs og lørdagen gik med at Steffen missede en 3-4 kg. laks i “stryget” i øvre del på Knaggalid. Den sidste dag var vi udelukkende på Vittskövle og jeg fik en revanche på den hårde nakke med en fin hunlaks på 80 cm.

Sidste år missede jeg nemlig på nøjagtigt samme plads en 8-10 kgs. havørred / laks som vendte rundt og gik ned over nakken med 300 meter line efter og uden jeg kunne gøre noget. Denne gang var anderledes og straks efter hugget blokkede jeg bremsen og gik baglæns uden line og stang knækkede og stille og roligt kom den med op fra strømmen (utroligt hvad grejet kan klare hvis man tvinger det). Ib mistede gud hjælpe mig tæt på The Beach en laks, som han havde på i 5-6 sek. Om søndagen fiskede vi efter gedder på flue tæt på fredningsbæltet på Mørrums udløb og Ib og Steffen fik hver en fin gedde.

Fede dage i de svenske som så mange gange før. Kan varmt anbefales!

Mvh Jens

Et stort tillykke til Jens med fangsterne. De er virkeligt ekstraordinære, og en af årsagerne til, at man (incl. undertegnede) vender tilbage til Mørrum år efter år.

Knæk & bræk

Klaus