Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Fantastisk tur efter atlanterhavslaks på den russiske tundra

Hej alle

Peter Lottrup, der hører til blandt foreningens absolut skrappeste fedtfinnefiskere, har været på en fantastisk tur til Rusland efter laks.

Peter beretter:

Lidt pics fra endnu et eventyr i den russiske vildmark… eller nærmere bestemt den russiske tundra…

Denne gang gik turen til en nordvendt elv på Kola-halvøen i selskab med en gruppe på 6 mand fra Danmark, Island og Italien.

Vi tog hjemmefra med bange anelser grundet dystre prognoser om ekstreme snemængder, koldt vejr og alt for meget vand i floderne. For at gøre en lang historie kort endte vi dog med en fantastisk uge. Elven var utroligt spændende at fiske og det var den type fiskeri jeg holder mest af. Dvs. hvor der skal arbejdes for sagen og hvor de fysiske strabadser/udfordringer er store.

Vi ramte plet i forhold til opgangen af laks og ugen endte med hele 71 laks til 6 mand. Stort set alle friske og flotte laks.

Jeg selv endte med at lande i alt 17 laks og mistede vel mindst det samlede antal. Dvs. en uge fyldt med masser af action.

Største oplevelse var en 7,5 kilos laks som tog min flue hårdt for derefter – i et langt udløb – at strippe mit hjul for 170 meter line. Jeg nåede at få den stoppet inden backing gik i bund og herefter blev den landet efter meget møge og besvær. Fantastisk fisk.

 

Vi sluttede turen af med 1½ dags fiskeri på Kola River ved Murmansk. Vi boede på det mest bizare hotel man kan forestille sig og som faktisk ikke lader sig beskrive. Hotellets indretning og stemning var således, at vi konstant troede vi var med i en gang skjult kamera og at det var en practical joke.. men nej, den var god nok – det var bare et 100% bizart sted.

Vi havde ikke store forventninger til Kola River, som da også var godt overfisket af de lokale russere. Vi endte dog alligevel med at fange 9 laks hvoraf jeg selv fik landet de 3 laks. Så også her var der action🙂

Et stort tillykke med fangsterne til Peter, der endnu engang viser, at han har temmelig godt styr på atlanterhavslaks, når de skal fanges på fluestang. Også tak for billeder og beretning, der oser af, at det har været en fantastisk tur. Herligt!

Knæk & bræk

Klaus