Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Zlatan får metersgedde i De Gamle Lergrave

Hej alle

Der bliver i den grad taget gedder i De Gamle Lergrave i øjeblikket. Juniorleder Zlatan har taget sin del og har skrevet rapport fra en kort aftentur:

+ 10 kg gedde(r) fra lergravene på en hurtig 1-times aftentur i skumringen.

Jeg lå i sengen med migræne siden morgenstunden, så da det endelig stoppede ved 20.00-tiden, og jeg kiggede udenfor mørklægningsgardinerne og så, at der ingen vind blæste, var det bare om at benytte muligheden for at tage en tur i lergravene – som pt. fisker som aldrig før.

Svanesøen er fisket godt igennem de sidste to uger, så nu var det tid til at teste om den lange sø også kunne præstere, og det må man sige den kunne. Udover at få frisk luft, skulle jeg også ned og teste lidt nye opsætninger på rigs med henblik det kommende brakvandsfiskeri. Jeg er for nærig til at give 50 kr for 2 x 4 grams bly med en skrue i, så det måtte jeg selv kunne gøre bedre :- ) – Det fungerede fint!

I første kast – uden at have roet ud med båden – fik jeg en kort, men noget så tyk og bredrygget fisk over åkandebæltet. Hvad den havde smidt i rogn, havde den fået i byttefisk. Jeg havde hverken vægt eller net med, så det blev en “håndvejer” og så ud igen – anslået vægt 4,5-5 kg.

Jeg roede herefter ned i bugten ved øen, hvor der altid gemmer sig lidt fisk. Efter få minutter – og ud for hjørnehuset ved Gl. Strandvej, fik jeg et godt tungt hug, hvorefter linen strøg af hjulet. Robåden fulgte med i ring og i cirka 8-9 minutter så jeg slet ikke fisken. På baggrund af det og de store hvirvler, den lavede, var jeg sikker på, at der var tale om ny pr. og en af søens største fisk, så Klaus fik et opkald, og så skulle han ellers bare ned og være klar med net, kamera og vægt :- ) (Tak for backup! – jeg skylder!!)
Fisken var i ualmindelig god kondition selvom den var udleget, så det snød lidt, men Klaus kunne veje den til 7,6 kg og 104 cm lang. En fisk, der havde været noget sjovere at fange sidst i marts.

Lergravene må siges at være brandvarme lige pt. Det er satme lækkert!… Derudover er det slut med at tage der ned uden net og vægt :- )

 

Stort tillykke med fangsten til Zlatan, der endelig fik en rigtig pæn gedde i De Gamle Lergrave.

Knæk & bræk

Klaus