Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Gedderne i Stege Nor lever i bedste velgående

Hej alle,

Meldinger om generelt dårligt fiskeri, sæler, marsvin og senest stormen Urd, der medførte ekstra forhøjet vandstand og risiko for saltindtrængning, havde ikke just øget lysten til at tage til Stege Nor efter gedder. Alligevel trak det søndag den 15. januar i Zlatan, Peter og undertegnede, da vore normale geddevande var utilgængelige på grund af is eller vind. Vi blev heldigvis ikke skuffede, da det blev til en super tur, der beviste, at gedderne i Stege Nor lever i bedste velgående.

Efter knap 2 timers kørsel og en masse fiskesnak nåede vi Stege Havn, hvor jeg på havnekontoret ville have investeret i et slæbestedkort med 20 hævninger af bommen, svarende til 10 ture. Dette koster 800 kr. Det lod sig desværre ikke gøre, da man åbenbart skal møde op i åbningstiden i hverdagene for at investere i et specielt havnekort. Vi måtte så bare via automaten købe et bevis på 2 hævninger til 150 kr. Lidt irriterende, men når vi nu var 3 mand afsted gik det nok.

Vel i vandet og afsted det gik udover Noret, der for mindre end 10 dage siden havde været dækket af is. Der var kun et par andre både på vandet, hvilket jo nok hang sammen med det kolde vejr og en vind fra nord på 6-8 m/s med vindstød på 10-12 m/s og den foregående periodes ringe fiskeri. Det første sted vi prøvede gav hurtigt en gedde til os hver. Efter et træk langs kysten med den frontmonterede elmotor, viste der sig det mønster, som vi så tit har oplevet, nemlig, at koncentrationen af gedder kan være udtalt i nogle områder, mens andre områder kan forekomme fisketomme. Vi søgte derfor tilbage til området på 100 * 300 meter, hvor vi fik de første gedder, og der blev vi så resten af dagen, da der sjovt nok blev ved med at være hugvillige gedder. Dagen bød på 30 gedder i alujollen fordelt på 4 til Zlatan og 13 hver til Peter og undertegnede. Største gedde på 8,5 kg var jeg så heldig at snuppe (jeg kunne derfor godt leve med at den ikke var så køn som de andre:-),

mens Peter fik en flot 6-kilos på toppen.

Zlatans største var på ca. 4,5 kg. Herudover snuppede vi en håndfuld veltrimmede gedder mellem 4 og 6 kg samt en del fisk på 2,5-4 kg i den sædvanlige brakvandsstørrelse.

Det var tydeligt, at gedderne foretrak langsomt fiskede gummiagn. Karakteristisk for fiskeriet denne dag var også, at vi stort set ikke havde nogle følgere, hvilket jo nok kan tilskrives det meget kolde vand. Alt i alt en super tur, der – årstiden taget i betragtning – var langt over forventning. Det er derfor ikke usandsynligt, at vi må afsted igen et par gange i løbet af vinteren.

Knæk & bræk

Klaus