Kategorier
Artikler Fangstrapporter Fangstrapporter Forsidenyt Nyheder Nyheder

Flere store majgedder til NÅL-medlemmer

Hej alle,

Jens Blom, Peter Møller og undertegnede har haft et temmelig godt geddefiskeri siden premieren den 1. maj, med en del seriøse fisk i vejeslyngen. Nogle af de store gedder har været udlegede fisk, bl.a. den jeg fik på premieren på 11,7 kg og 120 cm, mens andre tydeligvis ikke endnu har haft smidt rognen. Til sidstnævnte kategori hører nedenstående superfisk på 12,3 kg og 116 cm, som jeg var så ubeskeden at snuppe en tidlig morgen den 8. maj.

At udlegede fisk kan være grimme, er Jens Bloms gedde på 8,3 kg og 114 cm vist et eksempel på (undskyld Jens:-)

Typisk vil sådan en gedde genvinde sit huld og sit pæne udseende i løbet af sommeren, og helt sikkert komme tilbage og veje +10 kg, hvis den da ikke er syg. Jens kunne dog også fange flotte gedder, heriblandt nedenstående på 7,3 kg.

Peter Møller var også med til “festen”, og snuppede flere gode gedder, med største på 9,1 kg.

Alle gedder er snuppet på agnfisk, som vi primært har fanget i Næstved Kanal, da de lokale agnfiskespots har svigtet totalt i år. Det er min vurdering, at det gode fiskeri er ebbet ud, i takt med at de større gedder er trukket ud på dybere vand. Jeg var således på søen både lørdag og søndag, og det blev kun til mindre gedder, med en enkelt på ca. 5 kg på toppen. Nu er tiden vist kommet til at prøve Esrum Sø næste gang.

Knæk & bræk

Klaus